Cestujúci by mali prísť na letisko spravidla dve hodiny pred odletom

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 09:31 • 2 min
Cestujúci by mali prísť na letisko spravidla dve hodiny pred odletom

BRATISLAVA - Ľudia, ktorí sa rozhodnú cestovať na dovolenku letecky, by mali pamätať na niekoľko pravidiel, ktoré platia pri ceste lietadlom. Podľa hovorkyne Letiska Milana R. Štefánika v Bratislave Veroniky Ševčíkovej by mali cestujúci prísť na letisko spravidla dve hodiny pred plánovaným časom odletu.

slovakia

left justify in out

"V tom čase sa otvára check-in aj bezpečnostná kontrola," priblížila. V prípade check-in ide o registráciu cestujúcich na daný let. Cestujúci by si preto na tieto úkony mali vyhradiť dostatok časového priestoru. "Niektoré letecké spoločnosti, napríklad flydubai a Pobeda otvárajú check-in už tri hodiny pred plánovaným časom odletu," doplnila.

 

Spravidla sa check-in zatvára 40 minút pred odletom, pri niektorých spoločnostiach aj hodinu pred odletom. "Ak sa cestujúci dostaví na registráciu na odlet, teda check-in, neskôr ako 40 minút, respektíve hodinu pred odletom, a registrácia je už uzatvorená, cestujúci nebude pripustený na odlet," upozornila Ševčíková.

 

Pri registrácii na odlet sa cestujúci musí preukázať letiskovému personálu platným cestovným dokladom, pasom alebo občianskym preukazom, prípadne aj vízami, ak ich krajina, do ktorej cestuje, vyžaduje vopred.

 

"Dĺžka platnosti pasu musí byť spravidla ešte šesť mesiacov po návrate z viacerých destinácií," dodala hovorkyňa. Pri registrácii cestujúci tiež odovzdá podanú batožinu a od personálu dostane palubnú vstupenku a potrebné inštrukcie vrátane čísla nástupnej brány a môže sa presunúť na bezpečnostnú kontrolu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies