Cestovanie do miest vo veľkej nadmorskej výške je bezpečné aj v krajinách so zikou

NETKY.SK • 12 Marec 2016, 06:30 • 2 min
Cestovanie do miest vo veľkej nadmorskej výške je bezpečné aj v krajinách so zikou

NEW YORK - Predstavitelia amerického zdravotníctva prehodnotili cestovné varovania súvisiace so šírením vírusu zika.

slovakia

left justify in out

V piatok oznámili, že tehotné ženy sa nemusia obávať cestovať do hlavného mesta Mexika ani do ďalších destinácií, ktoré sa nachádzajú vo veľkých nadmorských výškach. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

 

Vírus zika sa šíri poštipnutím konkrétnym druhom komára Aedes aegypti. Americké Centrum pre kontrolu a prevenciu chorôb (CDC) vo svojich aktualizovaných odporúčaniach zdôraznilo, že tento druh komára sa len zriedkavo vyskytuje v nadmorskej výške nad 2000 metrov.

 

Centrum radí tehotným ženám, aby sa vyhýbali cestovaniu do približne 30 krajín sveta, pretože vírus zika je - podľa zatiaľ nepotvrdených podozrení - príčinou veľkého počtu prípadov mikrocefálie u novorodencov.

 

CDC v piatok zverejnila na internete mapy s vyznačenými oblasťami v každej krajine, ktoré sa nachádzajú vo výške nad 2000 metrov. Väčšina destinácií, pre ktoré platí výstraha pred cestovaním, sa nachádza v Latinskej Amerike alebo v Karibiku.

 

Online adresa s mapami CDC: https://wwwnc.cdc.gov/travel/notices/

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies