Cesta za slávou: Slovenská reprezentácia na MS v MMA

NETKY.SK • 4 December 2023, 10:30 • 2 min
Cesta za slávou: Slovenská reprezentácia na MS v MMA

Slovensko končí na Majstrovstvách sveta v Albánsku v Tirane so 6 zápasníkmi s 1 bronzovou medailou.

slovakia

left justify in out

Eva Erdélyiová si brúsila zuby na finále, avšak do cesty sa jej postavila Belgičanka. Eva dominovala v postoji, a tak sa ju Belgičanka snažila dostať a udržať na zemi čo najdlhšie. Eve chýbalo trošku viac agresivity, a v 1-2 prípadoch aj trošku štastia, a bola by belgičanku ukončila. Nakoniec prehráva na body a do svojej zbierky pridáva po striebornej medaile z Belehradu aj bronz z Tirany. Erdélyiová sa predsavzala, že ona to zlato pre Slovensko donesie. Liga Šampiónov v amatérskom MMA, kde IMMAF je takou vstupenkou do UFC, Brave, ako aj iných svetových organizácií. Slovenskí reprezentanti zanechali veľmi dobrý dojem.

Veľmi blízko sme boli 2x v semifinále, keďže 2 naši zápasníci sa dostali do osemfinále. Brezovský v náročnom zápase víťazí nad Grékom až v nadstavenom 4. kole. Štvrté kolo bolo v dominancii Brezovského, a jeho postup do osemfinále bol definitívne spečatený.
Mário Brezovský čelil neskoršiemu Majstrovi Sveta a niekoľkonásobnému majstrovi sveta z Ukrajiny, s ktorým nakoniec prehráva na body. Pre Brezovského to bol poslednýkrát v kategórii Juniorov. Brezovský sa teraz môže porovnávať so svetovou špičkou, no trošku mu chýbalo šťastia, aby pretavil svoje skúsenosti do medaily.

Ďalším želiezkom v ohni bol Matúš Harant z Gladiators Team Gym Partizánske (ďalej GTG). Matúš, po prechode z juniorských súťaží, kde len nedávno oslávil 18. narodeniny, využil svoju príležitosť naplno. V ťažkom zápase zvíťazil a postaral sa o postup do osemfinále v náročnej kategórii do 70,3 kg, podobne ako Brezovský. Protistojacemu niekoľkonásobnému majstrovi Ukrajiny vo wrestlingu a niekoľkonásobnému Majstrovi Sveta IMMAF nastúpil bez rešpektu, a v jednom prípade mal blízko k senzácii. Nakoniec prehráva na body, a obaja končia na 5. mieste, pričom Harant skončil na tzv. "zemiakovej placke". V oboch prípadoch nám chýbalo trošku šťastia, no vieme, že sa môžeme porovnávať so svetovou špičkou.

Oleksandryna Kostyk nastúpila po prvý raz za Slovenskú republiku a v veľmi náročnom zápase prehráva v 3. kole. Každý, kto uvidí tento súboj, musí povedať, že Kostyk bojovala ako lev a dosiahla svoje maximálne možnosti.

Mrabet sa pustil do zápasníka z Bahrajnu úplne bez rešpektu, a bol to skutočne zaujímavý pohľad. Škoda niektorých pasáží, kde Adam dominoval, no nakoniec v 3. kole bol wrestlingovo v ťažkostiach a prehráva na body. Predviedol výborný výkon, a tu rastie ďalší zápasník, ktorý vo svojej vekovej a váhovej kategórii môže zamútiť vody svetového amatérskeho MMA.

Harant a Mrabet možu byť ako “prvoročiaci” medzi juniormi az do 21 rokov. Samir Smaali bol diskvalifikovaný a nebolo mu umožnené zápasiť na Majstrostvách Sveta, čo je veľmi veľká škoda, keďže viaceri favorizovali Samira ako čierneho koňa turnaja. Pre niektorých to bola veľká skúsenosť, pre niekoho radosť, pre niekoho ponaučenie, pre niekoho zadosťučinenie, Slovensko sa ukáže v silnej zostave na Majstrovstvách Európy v Birminghame v Anglicku, kde očakávame naozaj velmi silnú konkurenciu.

Ďakujeme celému reprezentačnému tímu:
Marek Herda, Tomáš Bolo, ktorý sa zhostil role headcoach, Richard Konc, Mikuláš Erdélyi



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies