Cesta linkou X13 z Hlavnej stanice bude rýchlejšia

NETKY.SK • 7 September 2013, 16:15 • 2 min
Cesta linkou X13 z Hlavnej stanice bude rýchlejšia

BRATISLAVA - Linka X13 by mala po novej trase začať jazdiť o pár dní, po novom bude stáť na zastávkach Hlavná stanica, Suché mýto, Námestie SNP, Šafárikovo námestie - na Štúrovej ulici smerom k centru Eurovea, Malá scéna a na konečnej zastávke na Krupkovej ulici, ktorá bude mať názov Nové SND.

slovakia

left justify in out

Náhradná autobusová linka X13 za zrušené električky z Hlavnej stanice v Bratislave bude jazdiť po novej trase. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa bratislavského magistrátu Daniela Rodinová, linka X13 by po novej trase mala začať premávať v najbližších dňoch. Novou trasou chcú skvalitniť a zrýchliť dostupnosť do historického centra Bratislavy.

Linka X13 bude po novom stáť na zastávkach Hlavná stanica, Suché mýto, Námestie SNP, Šafárikovo námestie - na Štúrovej ulici smerom k centru Eurovea, Malá scéna a na konečnej zastávke na Krupkovej ulici, ktorá bude mať názov Nové SND. Naspäť na Hlavnú stanicu pôjde po tej istej trase, informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Agáta Staneková. Premávať bude v 15-minútových intervaloch. 

Mesto ešte pracuje na dobudovaní zastávky na Štúrovej ulici, kde zabezpečujú značenie. Návrh na zmenu trasy vzišiel z Komisie mesta pre verejnú dopravu, ktorá je poradným orgánom bratislavského primátora Milana Ftáčnika. "Cieľom je zabezpečiť nielen náhradu namiesto nefunkčnej električky na Hlavnú stanicu, ale aj ponúknuť atraktívnejšie spojenie obchodného centra Eurovea s Hlavnou stanicou a obslúžiť aj také miesta, ktoré by nedokázala ani električka," informovala Rodinová. Jazdy autobusu po novej trase bude trvať približne deväť minút. Zastávky sú navrhnuté tak, aby prepravovali cestujúcich priamo z centra a do centra mesta. Na námestí SNP tiež vznikne prvá integrovaná zastávka mestskej hromadnej dopravy, kde budú zastavovať električky aj autobusy, dodala Rodinová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies