Český obranca Drtina na mesačnú skúšku do Skalice

NETKY.SK • 30 September 2014, 16:24 • 2 min
Český obranca Drtina na mesačnú skúšku do Skalice

SKALICA - Vedenie slovenského extraligového klubu HK 36 Skalica získalo novú posilu. Do tímu prichádza na mesačnú skúšku s opciou do konca sezóny český hokejový obranca Marek Drtina, ktorý naposledy pôsobil v Znojme.

slovakia

left justify in out

"V Znojme by som nedostal takú príležitosť, nedostal by som dostatok priestoru na ľade, tak som sa rozhodol skúsiť to v Skalici. Bude to tu pre mňa určite lepšie a extraliga je zrovnateľná s EBEL. Je to pre mňa skrátka lepšia voľba," vysvetlil pre web Skaličanov odchovanec Pardubíc. 
     

Dvadsaťpäťročný bek počas kariéry získal extraligový titul s Pardubicami. Pôsobil i v nižších českých súťažiach a odohral aj niekoľko zápasov v českej reprezentácii do 18 rokov. Generálny manažér HK 36 Tibor Martinčič verí, že Drtina bude pre mužstvo prínosom. Tímu sa totiž momentálne nedarí, zo siedmich zápasov až šesť prehral a so štyrmi bodmi mu v tabuľke patrí predposledná 10. priečka. "Podľa papierových  predpokladov, by mal byť pre naše mužstvo prínosom, najmä čo sa týka skúseností. Odohral vyše 200 zápasov v dvoch najvyšších českých súťažiach, čo nám, podľa mňa, môže v tejto chvíli pomôcť. I fyzické parametre má veľmi dobré, čiže verím tomu, že bude posilou a uvidíme, či sa niekto objaví na trhu aj smerom dopredu," skonštatoval Martinčič.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies