Český minister obrany Picek vypovedal na polícii v kauze Nagyová

NETKY.SK • 29 Júl 2013, 14:20 • 2 min
Český minister obrany Picek vypovedal na polícii v kauze Nagyová

PRAHA - Vyšetrovatelia kauzy Nagyová vypočúvali dnes v Prahe ministra obrany ČR Vlastimila Piceka, ktorého dvojhodinová výpoveď však podľa informácií internetového serveru Lidovky.cz nepriniesla nič nového. Šéf rezortu obrany pri nej objasňoval iba svoje právomoci a vnútorné mechanizmy fungovania vo vláde.

slovakia

left justify in out

Pred samotným výsluchom sa minister pred prítomnými novinármi odmietol vyjadrovať, po ňom uviedol: "Prišiel som podať svedeckú výpoveď v kauze zneužitia Vojenského spravodajstva. Čo sa týka obsahovej náplne, o tom, bohužiaľ, hovoriť nemôžem, pretože som podpísal riadne poučenie," cituje ministra server.

Picek podľa vlastných slov nemá s celou záležitosťou nič spoločného. Na margo trestne stíhaného bývalého šéfa Vojenského spravodajstva Milana Kovandu uviedol, že  mieru jeho zavinenia posúdi súd, ktorý musí rozhodnúť, či pochybil alebo nie .

Jiří Matzner, právny zástupca Milana Kovandu, pre Lidovky.cz uviedol, že o sledovaní civilistov Vojenským spravodajstvom minister Picek nič nevedel, pretože v tom čase nebol šéfom rezortu.

Už v utorok popoludní by na polícii mal v rovnakej súvislosti vypovedať exminister obrany Alexandr Vondra, ktorý šéfoval rezortu v období, keď malo podľa vyšetrovateľov dôjsť k zneužitiu Vojenského spravodajstva.

Kvôli neoprávnenému sledovaniu celkove troch osôb, vrátane manželky expremiéra ČR Radky Nečasovej, sú obvinení bývalá šéfka kabinetu niekdajšieho predsedu vlády ČR Jana Nagyová, ako aj Milan Kovanda, jeho predchodca vo funkcii Ondrej Páleník a spravodajca Jan Pohůnek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies