Český colníci bojujú proti nelegálnemu hazardu s väčšími právomocami

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 18:02 • 2 min
Český colníci bojujú proti nelegálnemu hazardu s väčšími právomocami

PRAHA - Štyri desiatky nelegálnych herní odhalila, 358 hracích zariadení zaistila a hotovosť vo výške 1,5 milióna Kč zhabala od januára česká Colná správa. Jej pracovníci sa od začiatku roka mohli sústrediť na nelegálny hazard vďaka novému zákonu o hazardných hrách, ktorý im poskytuje väčšie právomoci. Informácie priniesol dnes server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií, ktoré Colná správa zverejnila na tlačovej konferencii k svojej ostatnej akcii s krycím názvom Šach, 200 colníkov skontrolovalo počas nej v dňoch 6.-9. apríla 120 herní na celom území ČR. Odhalili pri tom 28 nelegálnych prevádzok a zhabali v nich 118 automatov, štyri kvízomaty, dve rulety a hotovosť vo výške takmer 280.000 Kč.

Aj keď sú právomoci colníkov od januára väčšie, možnosť uzavrieť herne im legislatíva neposkytuje, obmedzujú sa preto na zaistenie, respektíve zhabanie nepovolených zariadení.

Najviac nelegálneho hazardu je zrejme v Prahe, kde colníci našli až 16 prevádzok bez príslušného povolenia, ďalšie však boli v Tepliciach (dokonca neďaleko školy), v Brne, Písku, Novom Meste na Morave i ďalších lokalitách.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies