Český a britský premiér prídu na summit EÚ v tom istom vlaku

NETKY.SK • 2 Marec 2012, 07:49 • 2 min
Český a britský premiér prídu na summit EÚ v tom istom vlaku

eský a britský premiér prídu na summit EÚ v tom istom vlaku - Politika Na dvojdňový summit EÚ, ktorý sa začne dnes večer v Bruseli, sa väčšina európskych lídrov dopraví lietadlom. eský premiér Petr Nečas však príde rýchlovlakom Eurostar a v kupé sa povezi

slovakia

left justify in out

img

Na dvojdňový summit EÚ, ktorý sa začne dnes večer v Bruseli, sa väčšina európskych lídrov dopraví lietadlom. Český premiér Petr Nečas však príde rýchlovlakom Eurostar a v kupé sa povezie s britským premiérom Davidom Cameronom, s ktorým sa dnes doobeda stretol v Londýne na dvojstranných rokovaniach.
      Rýchlovlak Eurostar príde z Londýna na bruselskú stanicu Gare du Midi krátko po 16.00 h. Spojené kráľovstvo a Česká republika sú jediné členské štáty EÚ, ktoré sa rozhodli nepodpísať medzivládnu fiškálnu dohodu. Zvyšných 25 lídrov EÚ túto dohodu slávnostne podpíše v piatok 2. marca.
      Cameron a Nečas po dnešnom rokovaní v Londýne uviedli, že ich krajiny budú na summite EÚ bojovať za dôraznejší rozvoj európskeho jednotného trhu. Obaja premiéri vyslovili svoju podporu rozvoju digitálneho európskeho trhu a spoločného európskeho trhu s energiami a službami, čo podľa nich výrazne pomôže európskej ekonomike.
      Nečas v Londýne odmietol špekulácie, že Česká republika sa nepodpísaním fiškálnej dohody rúti do izolácie a úvahy tohto druhu označil za primitívne a nerozumné.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies