České opory možno dostanú na zápas v Žiline voľno

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 17:03 • 2 min
České opory možno dostanú na zápas v Žiline voľno

PRAHA - Hlavné opory českej futbalovej reprezentácie možno dostanú na prípravný zápas so Slovákmi v utorok 31. marca v Žiline (20.30 h) voľno po sobotňajšom pražskom dueli s Lotyšmi (18.00 h) v Edene v kvalifikácii ME 2016.

slovakia

left justify in out

Po pondelňajšom zraze to v súlade s predchádzajúcimi medalizovanými avízami predznamenal portál eFotbal.cz.

"Káder určite nebude rovnaký. Niektorí hráči po Lotyšsku a Futbalistovi roka odídu. Môže sa stať, že niektorí sa presunú z ´dvadsaťjednotky´ k nám a naopak," predznamenal kouč Pavel Vrba. 

 

Na zraz prišlo všetkých 22 nominovaných, s ľahšou virózou obranca Plzne František Rajtoral. "Namiesto dnešného tréningu zostane pre istotu v opatere lekárov. Rátame však s tým, že od zajtrajška sa zapojí do prípravy," povedal Vrba. 

 

Kouč Čechov okrem Rajtorala dodatočne povolal aj útočníkov Tomáša Necida z holandského Zwolle a Václava Kadleca zo Sparty Praha: "Venca Kadlec po príchode do Sparty ožil. Má aj tú výhodu, že môže hrať na viacerých postoch." Necid dostal pozvánku aj vzhľadom na to, že najlepší ligový strelec Milan Škoda zo Slavie Praha pre ľahšie zranenie nedohral nedeľňajší zápas v Brne. "Hľadali sme k Davidovi Lafatovi typologicky trochu iného útočníka. Môže sa stať, že napríklad v závere budeme potrebovať niečo zmeniť v ofenzíve. Tomáš Necid nám môže v osobných súbojoch a svojou výškou pomôcť," vysvetlil Vrba. 

 

Česi majú v kvalifikácii na konte štyri triumfy z rovnakého počtu vystúpení a figurujú na čele A-skupiny. "Je to prvý raz, čo sme naozaj stopercentnými favoritmi. Všetci vieme, že tu bolo množstvo zápasov, v ktorých Česko ako favorit nedopadlo najlepšie. Ak by sme prišli o body, tak by sme tie ´zlaté ´z jesene akoby stratili. Musíme urobiť maximum pre to, aby sme mali po piatich kolách pätnásť bodov," skonštatoval Vrba.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies