Češká tenistka Iveta Melzerová ukončila kariéru

NETKY.SK • 15 August 2014, 07:45 • 2 min
Češká tenistka Iveta Melzerová ukončila kariéru

MOST - Česká tenistka Iveta Melzerová, za slobodna Benešová, ukončila aktívnu tenisovú kariéru. Svojím fanúšikom túto podstatnú novinku oznámila 31-ročná rodáčka z Mostu prostredníctvom facebooku. Svoje rozhodnutie avizovala už niekoľko mesiacov.

slovakia

left justify in out

"Nebolo ľahké skončiť, lebo tenis bol mojím životom od malého dieťaťa, ale myslím si, že dozrel čas. Niekde vo svojom vnútri to tak cítim," uviedla Melzerová.

 

Dôležitým faktorom v jej konečnom rozhodovaní boli aj pretrvávajúce zdravotné problémy. Elegantná ľaváčka pauzovala od augusta 2012 do februára 2014 vinou rôznych problémov a v roku 2014 odohrala iba päť turnajov. Naposledy sa predstavila ešte v máji na Roland Garros v Paríži: "Rameno ma, žiaľ, stále trápi. Nemôžem riadne podávať, trénovať. Neriešim to. Jednoducho to tak je. Svet sa nezrúti. Nechcelo sa mi skončiť tak, že som bola zranená," povedala Melzerová pred tromi mesiacmi. 

 

Vrcholmi tenisovej kariéry Ivety Melzerovej na okruhu WTA boli turnajové tituly v Acapulcu 2004 a Fése 2010. Vo svetovom rebríčku vo dvojhre sa najvyššie dostala na 25. miesto v roku 2009, vo štvorhre bola pred troma rokmi sedemnásta. Na konte má 14 deblových titulov, z toho desať po boku krajanky a kamarátky Barbory Záhlavovej-Strýcovej. 

 

V roku 2011 sa ešte vtedy Benešová tešila z wimbledonského titulu v miešanej štvorhre po boku svojho nastávajúceho Jürgena Melzera. Zosobášili sa 14. septembra 2012 na hrade Laxenburg v Rakúsku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies