Česi vlani prestávkovali o 14 miliárd Kč viac ako v roku 2014

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 19:10 • 2 min
Česi vlani prestávkovali o 14 miliárd Kč viac ako v roku 2014

PRAHA - Česi vlani prestávkovali viac než 152 miliárd Kč (5,63 miliardy eur), zhruba o 14 miliárd Kč viac než v predchádzajúcom roku.

slovakia

left justify in out

Objem stávok na videolotériových termináloch sa znížil o viac než štvrtinu, ľudia však viac míňali pri lotériách či pri kurzových stávkach cez internet. Informáciu českého ministerstva financií zverejnil server novinky.cz.

 

Výhry sa medziročne zvýšili o 14,1 % na 121,8 miliardy Kč. Príjmy z hry legálnych prevádzkovateľov lotérií a iných podobných hier tak predstavovali 30,4 miliardy Kč, zatiaľ čo o rok skôr to bolo o 1 miliardu Kč viac.

 

Objem stávok vzrástol napriek tomu, že od roku 2014 ministerstvo financií zrušilo vyše 17.000 herných zariadení. V prípade interaktívnych videolotériových terminálov hodnoty vložených čiastok klesli medziročne o 16,5 % a hodnoty vyplatených výhier sa znížili o 19,4 %.

 

Naopak, výrazne vzrástol objem stavených čiastok v oblasti okamžitých lotérií a internetových kurzových stávok. Ich podiel sa každý rok zvyšuje a z hľadiska prostriedkov stavených na hru dosahuje zhruba štvrtinu celého trhu. Podobne to bolo aj v prípade kociek a kartových turnajov v kasíne.

 

"Považujem za úspech, že rast týchto hier nastal na úkor videolotériových terminálov a objem stavených prostriedkov sa tak presúva do menej škodlivých hier," povedal námestník ministra financií Ondřej Závodský. Niektorí odborníci však označujú napríklad kurzové stávky na šport za porovnateľne nebezpečné ako hranie na automatoch.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies