Červený nedeľný obed

NETKY.SK • 8 Jún 2014, 09:00 • 2 min
Červený nedeľný obed

Mrkvičková polievka. Suroviny pre 4 osoby: 8 mrkiev, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, 1 zväzok bazalky, 5 dkg masla, 2 dcl sladkej smotany, 3 dcl mlieka, 1 bujón, soľ, korenie, štipku cukru

slovakia

left justify in out

Príprava:

Na masle speníme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, pridáme nakrájanú mrkvu, podlejeme vodou, ochutíme bujónom, soľou, mletým korením, cukrom a udusíme do mäkka. Potom pridáme mlieko, smotanu a necháme prejsť varom. 1/3 polievky odoberieme, nasypeme do nej nakrájanú bazalku a obe polievky rozmixujeme. Na tanier dávame najprv mrkvovú polievku, do ktorej opatrne (najlepšie veľkou lyžicou) nalejeme bazalkovú polievku. Zdobíme bazalkovým listom.

 

Bravčové azu.

Suroviny pre 4 osoby:

600 g bravčového stehna, 1 cibuľu, 1 konzervu sterilizovaného hrášku, soľ, mleté čierne korenie, 2 PL kečupu, 1 PL červeného vína, 1 bujón, 200 g šunky, olej,

Príprava:

Cibuľu nakrájame a orestujeme na oleji. Pridáme mäso nakrájané na rezance a opekáme do biela. Osolíme, okoreníme, pridáme hrášok, nakrájanú šunku, podlejeme vodou, vložíme bujón a dusíme 10 minút. Nakoniec pridáme kečup, víno a dodusíme do mäkka. Podávame s ryžou.

 

Prajeme dobrú chuť.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies