Toto je najdrahšie mesto na život! Pokorilo dokonca Paríž či Singapur

NETKY.SK • 3 December 2021, 07:09 • 2 min
Toto je najdrahšie mesto na život! Pokorilo dokonca Paríž či Singapur

TEL AVIV - Izraelská metropola Tel Aviv je najdrahším mestom na život na svete.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z najnovšej správy Economist Intelligence Unit, výskumnej a analytickej divízie mediálnej spoločnosti Economist Group.


Uvedené izraelské finančné a kultúrne centrum na brehu Stredozemného mora sa predtým v rebríčku nachádzalo na 5. mieste. V novom vydaní však predstihlo drahé svetové metropoly ako Paríž či Singapur.

 

img


Obyvatelia Tel Avivu sa už roky sťažujú na to, ako im životné náklady rapídne ukrajujú z výplat. „Izrael je drahý a v tomto smere je Tel Aviv drahší ako iné lokality v Izraeli, pretože tam sú dobré pracovné miesta,“ vysvetlil ekonóm z Telavivskej univerzity Dan Ben-David.

Ekonómovia tento skok Tel Avivu v rebríčku najdrahších miest pripisujú silnému izraelskému šekelu, ktorý je jednou z najsilnejších svetových mien a jeho hodnotu výrazne podporujú veľké zahraničné investície v Izraeli.

 

img


Tovary a služby v Izraeli sú vo všeobecnosti drahšie ako v iných krajináchTel Aviv je drahší, pretože je ekonomickým centrom krajiny, no aj platy sú tu vyššie. Mesto zároveň priťahuje talenty z celej krajiny.

Kúpa bytu v Tel Avive je pre priemerného Izraelčana takmer nedosiahnuteľná. Dokonca aj skromné byty v žiadaných oblastiach môžu stáť 4 milióny šekelov, čo je v prepočte viac ako 1,11 milióna eur.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies