CEO NiceHash potvrdil, že hackeri ukradli Bitcoiny za 78 miliónov dolárov

NETKY.SK • 8 December 2017, 20:00 • 2 min
CEO NiceHash potvrdil, že hackeri ukradli Bitcoiny za 78 miliónov dolárov

LONDÝN – Internetová stránka NiceHash, ktorá poskytuje služby spojené s prenájmom sústav na ťaženie kryptomien, potvrdila, že výsledkom včerajšieho hackerského útoku bolo odcudzenie viac ako 4.700 Bitcoinov. V čase písania tohto článku mali odcudzené Bitcoiny hodnotu viac ako 78 miliónov dolárov.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti NiceHash Marko Kobal dnes v živom prenose na sociálnej sieti Facebook oznámil, že sa ich spoločnosť založená v roku 2014 stala terčom hackerského útoku a krádeže. Už skôr sa objavili správy o prázdnych peňaženkách a predĺženej odstávke internetových stránok spoločnosti.

 

img

 

Podľa Kobala k útoku došlo 6.decembra v skorých ranných hodinách po tom, ako bol napadnutý počítač jedného zamestnanca. Kobal potvrdil, že jeho tím spolupracuje s orgánmi činnými v trestnom konaní a dodal, že stále vykonávajú forenznú analýzu, aby zistili ako k útoku došlo.

 

img

O niekoľko hodín neskôr Kobal oznámil, že útočníci prenikli do ich systému v čase 3:34 a postupne začali vysávať finančné prostriedky z účtov spoločnosti. Podľa správ prostriedky boli prevedené na adresu peňaženky, v ktorej sa momentálne nachádza 4.736,42 Bitcoinov, ktoré majú v tejto chvíli hodnotu približne 78,7 miliónov dolárov. Bolo potvrdené, že ukradnuté Bitcoiny sa stále nachádzajú na danej adrese.

 

img

 

Kobal ďalej povedal, že nemôže poskytnúť ďalšie podrobnosti, avšak potvrdil, že išlo neuveriteľne koordinovaný a vysoko sofistikovaný útok. Podľa jeho slov spoločnosť bude čoskoro informovať o ďalších krokoch a možnostiach potenciálnej obnovy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies