Ceny ropy vzrástli, rast je ale slabý a Brent sa pohybuje pod úrovňou 46,5 USD

NETKY.SK • 4 November 2016, 08:27 • 2 min
Ceny ropy vzrástli, rast je ale slabý a Brent sa pohybuje pod úrovňou 46,5 USD

LONDÝN - Po piatich dňoch poklesu ceny ropy mierne vzrástli a čiastočne sa stabilizovali, ich výraznejšiemu zvýšeniu však bráni rekordný rast ropných zásob v USA a pochybnosti o tom, či sa najväčším producentom podarí skoordinovať plánované obmedzenie ťažby.

slovakia

left justify in out

Navyše, podľa analytikov na ceny ropy tlačí aj nervozita súvisiaca s blížiacimi sa prezidentskými voľbami v USA. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s dodávkou v januári vzrástla do 6.15 h SEČ oproti štvrtkovej uzávierke (3.11.) o 13 centov na 46,48 USD (42,01 eura) za barel (159 litrov). Na záver štvrtkového obchodovania klesla o 51 centov (1,1 %), pričom počas obchodovania sa nakrátko dostala pod 46-dolárovú hranicu.

 

Podobne aj cena americkej ľahkej ropy WTI s decembrovým kontraktom zaznamenala po štvrtkovom poklese mierny rast. Vzrástla o 11 centov na 44,77 USD/barel. Na záver predchádzajúceho obchodovania klesla o 68 centov a počas dňa sa prepadla o viac než dolár na 44,37 USD/barel.

 

Napriek najnovšiemu miernemu rastu však obchodníci na trhoch majú k optimizmu stále ďaleko. Dôvodom je päť dní trvajúci pokles cien, čo znamená najdlhší neprerušovaný pokles od júna. Od ostatného maxima v polovici októbra už ceny ropy klesli o viac než 13 %.

 

(1 EUR = 1,1064 USD)

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies