Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa pohybuje nad 56 USD/barel

NETKY.SK • 13 Január 2017, 08:56 • 2 min
Ceny ropy mierne vzrástli, cena Brentu sa pohybuje nad 56 USD/barel

LONDÝN - Ceny ropy dnes zaznamenali rast, jeho tempo však bolo minimálne. Na jednej strane ich síce podporili podrobnejšie informácie o obmedzení ropy zo strany Saudskej Arábie, na druhej ale trhy stále vyčkávajú na presnejšie údaje, či Organizácia krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) splní stanovený cieľ.

slovakia

left justify in out

Podľa obchodníkov trhy pozitívne zareagovali na informácie Saudskej Arábie, že jej produkcia klesla pod 10 miliónov barelov denne (1 barel = 159 litrov). To je najnižšia úroveň od začiatku roka 2015. Podporila ich aj správa o rekordnom čínskom dovoze ropy v decembri minulého roka. Ten dosiahol 8,56 miliónov barelov denne. Na druhej strane, trhy čakajú na jednoznačné dôkazy o znížení vývozu zo štátov OPEC, čo bude známe neskôr.

 

Cena severomorskej ropnej zmesi Brent s marcovým kontraktom vzrástla do 7.29 h SEČ o 8 centov na 56,09 USD (52,52 eura) za barel. Mierne sa zvýšila aj cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou vo februári. Vzrástla o 6 centov na 53,07 USD/barel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies