Ceny domov v eurozóne pokračujú v najvýraznejšom raste od roku 2007, na Slovensku zlacneli

NETKY.SK • 19 Júl 2017, 13:10 • 2 min
Ceny domov v eurozóne pokračujú v najvýraznejšom raste od roku 2007, na Slovensku zlacneli

LUXEMBURG - Ceny domov v eurozóne pokračovali v 1. štvrťroku v stabilnom raste a udržali sa tak na vyše 9-ročnom maxime. Ukázali to dnes zverejnené údaje štatistického úradu EÚ Eurostat.

slovakia

left justify in out

Ceny domov v eurozóne vzrástli v období od januára do konca marca medziročne o 4 %. To je rovnaké tempo rastu ako vo 4. kvartáli minulého roka. V prípade 4. štvrťroka boli údaje revidované mierne smerom nadol, keď pôvodne Eurostat stanovil rast cien na úrovni 4,1 %.

 

Medzikvartálne na Slovensku ceny bytov a rodinných domov v prvom štvrťroku o 2,4 percenta klesli. V rámci krajín EÚ, z ktorých mal Eurostat údaje k dispozícii, to bol druhý najvýraznejší pokles. 

 

Aj napriek tomuto miernejšiemu rastu, ktorý sa následne potvrdil aj za 1. kvartál, to znamená najvýraznejší rast cien od 3. štvrťroka 2007. V danom kvartáli sa ceny domov zvýšili o 4,1 %.

 

Na medzikvartálnej báze sa rast cien domov v eurozóne zmiernil na 0,4 %. V poslednom štvrťroku minulého roka sa ceny zvýšili medzištvrťročne o 0,7 %.

 

V širšej Európskej únii sa ceny domov zvýšili v 1. kvartáli medziročne o 4,5 %. Medzištvrťročne rast dosiahol 0,7 %.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies