Cena ropy WTI dnes stagnovala okolo 93 USD za barel

NETKY.SK • 8 Január 2013, 08:21 • 2 min
Cena ropy WTI dnes stagnovala okolo 93 USD za barel

Cena ropy WTI dnes stagnovala okolo 93 USD za barel - Svet Cena americkej ropy dnes stagnovala okolo úrovne 93 USD za barel (159 litrov), keďže na trhoch stále pretrváva neistota okolo stavu ropných zásob po nečakanom poklese minulý týždeň, ako aj v súvis

slovakia

left justify in out

img

Cena americkej ropy dnes stagnovala okolo úrovne 93 USD za barel (159 litrov), keďže na trhoch stále pretrváva neistota okolo stavu ropných zásob po nečakanom poklese minulý týždeň, ako aj v súvislosti s ďalším vývojom programu nákupu vládnych dlhopisov americkou centrálnou bankou Fed. Informovala o tom agentúra AP.

Fed minulý týždeň zverejnil zápisnicu z decembrového zasadania. Tá ukázala, že niektorí členovia jej predstavenstva začínajú mať obavy z rizík, ktoré predstavuje program nákupu vládnych dlhopisov. Hoci má centrálna banka zatiaľ v pláne pokračovať v tzv. kvantitatívnom uvoľňovaní s cieľom podporiť ekonomiku, postoj niektorých jej členov vyvolal na trhoch obavy, že do konca roka tento program zastaví.

Trhy okrem toho vyčkávajú na informácie o stave ropných zásob v USA. Americký ropný inštitút by mal svoju správu o stave zásob zverejniť v utorok (8. 1.) a o deň neskôr by tak mal urobiť Federálny úrad pre energetiku.

Cena americkej ľahkej ropy WTI vzrástla v popoludňajšom obchodovaní v New Yorku o 12 centov na 93,21 USD (71,49 eura) za barel potom, ako v priebehu dňa zaznamenala pokles na 92,42 USD/barel. Cena severomorskej ropnej zmesi Brent, s ktorou sa obchoduje v Londýne, klesla o 10 centov na 111,21 USD/barel. (1 EUR = 1,3039 USD).

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies