Cena Bitcoinu opäť nepresiahla úroveň 10 000 USD a alternatívne meny tiež neprekročili odhadované úrovne

NETKY.SK • 7 Máj 2018, 08:41 • 2 min
Cena Bitcoinu opäť nepresiahla úroveň 10 000 USD a alternatívne meny tiež neprekročili odhadované úrovne

Cena Bitcoinu nedokázala svojou dynamikou prekročiť úroveň 10 000 USD a za posledných 24 hodín klesla o viac ako 400 USD. Alternatívne meny jeho trend nasledovali a tiež ich ceny klesali v rozmedzí 5 až 20 percent.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Kde sa pohybuje Bitcoin

 

Analytici boli optimistickí s cenovým trendom Bitcoinu. Keďže jeho cena vzrástla zo 6 500 USD na 9 900 USD do troch týždňov, tak odhadovali ďalší rast. Jeho nárast bol podporený postupným nárastom dopytu a objemu. Konzistentné oživenie Bitcoinu umožnil index relatívnej sily (RSI) a Williamsov percentuálny rozsah (WPR), ktoré nepreukázali nadmernú kúpu ani predaj.

 

Avšak cena Bitcoinu sa nedostala nad úroveň 10 000 USD. Na iných hlavných burzách, ako je Hong Kong a Južná Kórea, cena Bitcoinu prekonala odhadovanú úroveň v dôsledku ich sadzieb, ale v USA dosiahol Bitcoin úroveň 9 900 USD a následne padol na 9 600 USD.

 

V čase písania článku bola cena Bitcoinu približne 9 400 USD a zostáva nejasné, či by Bitcoin mohol znova iniciovať novú cenovú rally, aby prekonal hranicu 10 000 USD. Index RSI Bitcoinu je v súčasnosti 59,2. Znamená to, že sa nachádza v neutrálnej zóne. Exponenciálne priemery ukazujú zdravý krátkodobý trend pre Bitcoin, čo demonštruje silný nákupný signál.

 

Počas uplynulých 24 hodín klesla cena Bitcoinu o 400 USD. Neúspešne sa snažil prekonať hranicu 10 000 USD a ukázalo sa, že sa úspešne stabilizoval na úrovni okolo 9 500 USD, pričom je schopný sa odraziť po veľkých predajoch.

 

Negatívne správy

 

Po opätovnom poklese ceny Bitcoinu a zaznamenaní miernej straty hodnoty začal vznikať negatívny tlak. Miliardový investor Warren Buffett, ktorý je často označovaný za jedného z najúspešnejších investorov v nedávnej histórii uviedol, že Bitcoin je horší ako jed na potkany.

 

Buffett varoval investorov, že Bitcoin určite čaká zlý koniec. Analytici uviedli, že jeho slová sú nepravdepodobné a Bitcoin odsúdil bez akýchkoľvek dôkazov.

 

Napriek tomu niektoré správy naznačujú, že najväčší svetoví investori a ekonómovia sa obrátili proti Bitcoinu a bez akýchkoľvek argumentov vyjadrujú negatívne postoje.

 

Všeobecne platí, že trh s kryptomenami je v ideálnom postavení, aby mohol v krátkodobom horizonte rásť a zvýšiť tak svoju celkovú trhovú kapitalizáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies