Cena Bitcoin Cash opäť prekonala hranicu 500 dolárov

NETKY.SK • 29 Október 2017, 19:22 • 2 min
Cena Bitcoin Cash opäť prekonala hranicu 500 dolárov

SOUL – Dnes v skorých popoludňajších hodinách (13:09) dosiahla cena Bitcoinu Cash hodnotu 526,12 USD a v priebehu 24 hodín tak zaznamenala táto kryptomena viac ako 20 percentný nárast.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Bitcoin Cash výrazne posilnil v priebehu jedného dňa

Od svojho vzniku v auguste, cena Bitcoinu Cash (BCH) postupne klesala niekoľko mesiacov. V istom momente dosahovala úrovne iba 320 dolárov, avšak počas uplynulých 24 hodín jeho cena vzrástla zo 400 na 526 dolárov. Vo večerných hodinách prechádza BCH miernou korekciou a jeho cena sa stabilizovala na úrovni okolo 460 dolárov.

 

img

 

Čo spôsobilo náhly rast?

 

Pri analýze faktorov zvýšenia hodnoty BCH je dôležité poznať niektoré z jeho hlavných trhov. V súčasnosti sa viac ako 50 percent celosvetových obchodov BCH sústreďuje na jednu burzu – juhokórejský Bithumb.

Podľa rôznych poskytovateľov údajov o trhu s kryptomenami, vrátane CoinMarketCap, sa najväčšie objemy BCH obchodujú na burzách Bithumb, Coinone a Korbit, ktoré všetky sídlia v Južnej Kórei. V súčasnosti tak viac ako 65 % celosvetových obchodov s Bitcoinom Cash prebieha práve v tejto ázijskej krajine.

 

img

 

Dôležitú úlohu pri raste cien BCH zohráva práve burza Bithumb. Ako druhá najväčšia burza kryptomien na svete za Bitfinexom, prináša jej integrácia významnú likviditu tejto kryptomene. Význam integrácie na burze Bithumb sa nedávno preukázalo aj pri kryptomene Qtum. Do piatich dní od integrácie Qtum sa burza Bithumb stala najväčším trhom s Qtum, keď jeho obchodovanie tvorilo približne 51% z celosvetového objemu.

Nárast dopytu po Bitcoin Cash na juhokórejskom trhu a hlavne obchodníkov a investorov na burze Bithumb, boli hybnou silou vzostupného trendu Bitcoinu Cash.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies