Celý život obetoval ceste bojovníka: Mladý Slovák dostal životnú príležitosť

NETKY.SK • 21 August 2023, 18:00 • 2 min
Celý život obetoval ceste bojovníka: Mladý Slovák dostal životnú príležitosť

BRATISLAVA - Organizácia RFA pravidelne dáva na svojich galavečeroch priestor aj neznámym bojovníkom, ktorí ešte zápasia pod amatérskymi pravidlami. Jedným z nich bude na RFA 12 v Považskej Bystrici Kristián Nguyen, ktorý sa pred prestupom medzi profesionálov chce ešte naplno vyzápasiť. Ukázať sa celej domácej scéne bude mať možnosť 9. septembra.

slovakia

left justify in out

V reprezentácii všade, kde sa len dalo

Bojové umenia sú láska na celý život a pre Kristiána obzvlášť. Úpolovým športom venuje všetko svoje úsilie a čas. „Život som obetoval ceste bojovníka. Iba pracujem, trénujem a venujem sa mojim zverencom. Do toho sa snažím neustale vzdelávať ako tréner, pretože všetko ide neustále dopredu,“ popisuje Kristián svoj vzťah k bojovým umeniam.

 

Keď niečomu zasvätíte celý svoj život, výsledky sa zvyknú dostaviť. Nguyen má za sebou už rad úspechov, na ktoré môže byť právom hrdý. „V boxe som bol trikrát vicemajster republiky, v K-1 profesionalny majster slovenska WKN, ale asi najviac zo všetkých mojich úspechov si vážim to, že okrem kickboxu som bol zatiaľ vo všetkých športoch aj v reprezentácii,“ prezradil o sebe slovenský nádejný bojovník.

 

Napokon sa však rozhodol, že skončí v MMA, ktoré ho núti neustále sa zlepšovať a posúvať ďalej po všetkých smeroch. „MMA mi dalo taký nový nádych neustále sa učiť a zlepšovať po každej stránke. A to ešte nehovorím o tom, že to má u nás aj najväčšiu popularitu, a je ľahšie sa vďaka MMA dostať do povedomia ako bojovník a športovec,“ odôvodnil svoj výber.

Proti šikovnému a nebezpečnému postojárovi

Kristián Nguyen má teraz veľkú šancu ukázať sa širšej verejnosti na RFA 12 v Považskej Bystrici. Jeho súperom bude Marek Luštiak, ktorý má takisto základy v postojových disciplínach. „Je to šikovný, tvrdý postojár, ktorý zápasil aj na veľkých podujatiach. Možno vidím uňho slabinu v tom, že neprešiel ešte úplne na MMA,“ ohodnotil Luštiaka.

 

Za predpokladu, že by Nguyen na RFA 12 uspel, na prestup medzi profesionálov má ešte čas. „S trénerom Kamilom Cibinskim máme taký plán, že odzápasím ešte tento rok najťažšie možné zápasy a ďalší už prestúpim k profesionálom,“ Nguyen načrtol svoj plán. Ešte predtým ho však čaká náročná skúška v podobe Mareka Luštiaka. Turnaj RFA 12 prebehne 9. septembra a môžete ho sledovať aj cez platformu PPV. Vstupenky si môžete zakúpiť v sieťach Predpredaj.sk a Ticketportal.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: RFA Foto: RFA
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies