Ruský minister zahynul pri záchrane filmového režiséra. Ako to naozaj bolo?

NETKY.SK • 8 September 2021, 20:43 • 2 min
Ruský minister zahynul pri záchrane filmového režiséra. Ako to naozaj bolo?

MOSKVA - Na tragický incident reagoval ruský prezident Vladimir Putin, ktorý nazval zosnulého politika spoľahlivým a verným priateľom.

slovakia

left justify in out

Spolu s ruským ministrom pre mimoriadne situácie Jevgenijom Ziničevom zahynul v stredu aj režisér Alexandr Meľnik. Tragédia sa odohrala počas medzirezortného cvičenia, na ktoré Meľnik pricestoval, aby si vytypoval miesto pre natáčanie dokumentárneho filmu venovaného rozvoju Arktídy a Severnej morskej cesty. Informoval o tom spravodajský web Meduza.io.

 

Snaha o záchranu 

 

Rozhlasová stanica Echo Moskvy poznamenala, že viaceré médiá i samotné ministerstvo najprv uvádzali, že tragédia sa odohrala v meste Noriľsk. Spravodajský portál RBK s odvolaním sa na zdroje ministerstva neskôr spresnil, že nehoda s tragickým koncom sa stala v stredu ráno pri vodopáde Kitabo-Oron, ktorý sa nachádza v západnej časti Putoranskej prírodnej rezervácie zaradenej do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Vodopád Kitabo-Oron má výšku 27 metrov a nachádza sa na rieke Irkingda, ktorá vteká do jazera Kutaramakan.

 

Prečítajte si tiežZačal sa súd so strojcami teroristických útokov v Paríži. Vybudovali špeciálnu sieň!

 

Spravodajské portály RBK a RT predtým informovali, že Ziničev sa pokúsil zachrániť nemenovaného kameramana, ktorý sa pošmykol na okraji útesu a spadol do vody. Minister za ním skočil, ale smrteľne sa poranil o vyčnievajúci kameň. Neskôr ruské médiá uviedli, že Ziničev sa pokúsil zachrániť režiséra Meľnika. Obaja zahynuli.

 

Putin reagoval

 

Meľnik bol členom združenia ruských filmárov. Režíroval dva celovečerné hrané filmy a dlhé roky spolupracoval s rezortom, na ktorého čele od mája roku 2018 stál Ziničev.

 

K jeho tragickej smrti sa medzičasom vyjadril ruský prezident Vladimir Putin, ktorý ju označil za osobnú stratu. Ziničev totiž takmer 10 rokov slúžil v ochranke prezidenta Ruskej federácie. Putin ho nazval spoľahlivým a verným priateľom.

 

Možno vás zaujme: Lesné požiare spaľujú Rusko. Putin predstavil opatrenia na záchranu ľudí

 

Po ministrovej tragickej smrti bude rezort pre mimoriadne situácie dočasne viesť jeho doterajší námestník Alexandr Čuprijan, dodal portál RBK.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies