Čech Vrbata ukončí kariéru po poslednom zápase sezóny

NETKY.SK • 8 Apríl 2018, 12:33 • 2 min
Čech Vrbata ukončí kariéru po poslednom zápase sezóny

FLORIDA - Český veterán Radim Vrbata po nedeľňajšom zápase severoamerickej NHL medzi Floridou Panthers a Bostonom Bruins ukončí aktívnu hráčsku činnosť.

slovakia

left justify in out

Verejnosť o tom informoval v sobotu. "Rozhodol som sa už pred sezónou. Máme troch synov, najstarší má deväť rokov. Je vo veku, keď sa potrebuje vrátiť späť do vlasti, aby pochytil jazyk, školu a všetko ostatné," povedal skúsený útočník.

Majster sveta z roku 2005 prišiel na Floridu v lete z Ariozny a podpísal zmluvu na jednu sezónu. "V lete budem mať 37 rokov. Postupne si uvedomujete, že hokej je stále rýchlejší a musíte nechať hrať mladších," vyhlásil po sobotňajšom domácom triumfe nad Buffalom Vrbata.

Rodák z Mladej Boleslavi odohral v NHL dovedna šestnásť sezón. Absolvoval 1099 zápasov, v ktorých získal 641 bodov za 292 gólov a 349 asistencií. Pôsobil aj vo Vancouveri, Tampe Bay, Chicagu, Caroline či Colorade.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies