Čečenský vodca po útoku na policajtov sľubuje tvrdé kroky

NETKY.SK • 6 Október 2014, 16:34 • 2 min
Čečenský vodca po útoku na policajtov sľubuje tvrdé kroky

MOSKVA - Najvyšší predstaviteľ Čečenska v pondelok prisľúbil ráznu odozvu na samovražedný bombový útok z predošlého dňa, keď v hlavnom meste Groznyj zahynuli piati policajti a 12 skončili so zraneniami.

slovakia

left justify in out

Šéf čečenskej vlády Ramzan Kadyrov chce "hľadať týchto nepriateľov islamu všade a nedovolí vstúpiť do Čečenska ani ich dušiam". Prostredníctvom internetu tiež pohrozil "prísnym potrestaním" osôb, ktoré dopomohli k spáchaniu nedeľňajšieho útoku. Ten bol prvým svojho druhu v Groznom za posledné dva roky a zároveň prvým od usmrtenia vodcu čečenských povstalcov Dokua Umarova pred zimnými olympijskými hrami v Soči. Odohral sa pri vstupe do koncertnej siene, kde sa mali konať oslavy miestneho sviatku. Kadyrov v ten istý deň oslavoval svoje 38. narodeniny.

 

"Nikto by nemal pochybovať. Za mier v Čečensku sme draho zaplatili a nedovolíme protizákonnej špine, aby ho rozbila," napísal čečenský líder v komentári k zverejnenej fotografii modliacich sa moslimov. Rusko viedlo v 90. rokoch minulého storočia dve vojny proti separatistickým povstalcom v Čečensku. Separatisti chcú vytvoriť nezávislý štát fungujúci na základe moslimského práva šaría, ktorý by zahŕňal celý Severný Kaukaz.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies