Cavendish uznáva Sagana, chce ešte bojovať

NETKY.SK • 10 Júl 2013, 12:05 • 2 min
Cavendish uznáva Sagana, chce ešte bojovať

SAINT MALO - Britský cyklista Mark Cavendish sa stále nevzdal nádeje, že by získal zelený dres pre najlepšieho muža bodovacej súťaže na Tour de France.

slovakia

left justify in out

Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step je momentálne tretí s odstupom 103 bodov na Petra Sagana. Cavendish prišiel v zelenom do cieľa v Paríži v roku 2011 a tento úspech by si rád zopakoval. Šprintéri ešte budú mať niekoľko možností, ako získať body do súťaže o zelený dres.

"Stále existuje šanca, aby som dobehol Sagana. Budem sa o to pokúšať. Nič sa však nemení na mojej stratégii. Naším cieľom je vyhrávať etapy a uvidíme, čo sa bude diať. Peter Sagan je však skvelý cyklista," uviedol pre AFP Mark Cavendish. 

Britský majster spôsobil v závere utorkovej etapy do Saint Mala kolíziu, keď poslal na zem Holanďana Toma Veelersa. Ku kontaktu a následnému pádu Veelersa prišlo približne 150 m pred cieľom. "Nie je pravda, že som úmyselne postrčil jazdca; navyše takého, ktorý sa nezapojil do špurtu. Dúfam, že @tom_veelers je v poriadku," uviedol Cavendish prostredníctvom konta na sociálnej sieti Twitter. Neskôr opäť potvrdil, že nevybočil z línie: "Prešiel som okolo Veelersa a vrazil sme do seba lakťami. Svoj som zdvihol podvedome. Na internetových fórach sa píše, že som zlý muž. Cesta sa ale točila doľava a ja som iba kopíroval jej dráhu. Nechcel som vletieť do ochrannej bariéry." 

Holanďan Veelers bol po páde poriadne odretý. Na Cavendisha sa hneval a jeho zlosť ešte stúpla po vzhliadnutí videa. "Cítim sa výborne. Muž menom Mark Cavendish mi dal bodyček a poslal ma k zemi. Je jasné, že chyba bola na jeho strane. Mal by byť diskvalifikovaný." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies