Casablanca dva týždne pred MS klubov bez trénera

NETKY.SK • 29 November 2013, 16:36 • 2 min
Casablanca dva týždne pred MS klubov bez trénera

RABAT - Marocký futbalový klub Raja Casablanca prišiel len dva týždne pred začiatkom majstrovstiev sveta klubov FIFA o trénera, vo funkcii skončil M'hamed Fakhir. Turnaj sa uskutoční v marockých mestách Agadir a Marrákeš.

slovakia

left justify in out

"Niekoľko faktorov nás priviedlo k záveru, že Raja by nemohla konkurovať nastávajúcim výzvam s Fakhirom pri kormidle," povedal klubový hovorca Samir Chaouki pre rádio Atlantic. Dočasným koučom úradujúceho afrického šampióna sa stane člen realizačného tímu Hilal Tair, zatiaľ čo vedenie sa bude obzerať po adekvátnom nástupcovi. Najväčšími kandidátmi sú Tunisan Nabil Maaloul a Portugalčan Jose Romao.

Rozhodnutie rozviazať spoluprácu s Fakhirom prišlo po štvrtkovej prehre 0:1 s klubom El Jadida. Raja je v tabuľke najvyššej marockej súťaže na piatom mieste, hoci na lídra Moghreb Tetouan má len trojbodové manko. Casablanca začiatkom mesiaca neuspela ani v národnom pohári, vo finále ju zdolal opäť El Jadida. Raja je 11-násobným marockým majstrom a trikrát triumfovala aj v africkej Lige majstrov.

Casablanca sa na MS klubov predstaví 11. decembra v play-off proti šampiónovi Oceánie Aucklandu. Víťaz tohto súboja sa o tri dni neskôr vo štvrťfinále stretne s mexickým Monterrey, majstrovi zóny CONCACAF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies