Carter: USA s koalíciou budú musieť zostať v Iraku aj po porážke IS

NETKY.SK • 4 December 2016, 09:23 • 2 min
Carter: USA s koalíciou budú musieť zostať v Iraku aj po porážke IS

SIMI VALLEY - Americká armáda a jej koaliční partneri budú musieť zostať v Iraku aj po očakávanej porážke teroristickej organizácie Islamský štát (IS), vyhlásil v noci nadnes americký minister obrany Ashton Carter.

slovakia

left justify in out

Podľa neho bude potrebné ubezpečiť sa, že keď bude IS porazený, "porazeným aj zostane".


"Budeme musieť ďalej čeliť zahraničným bojovníkom snažiacim sa uniknúť a pokusom IS premiestniť sa alebo sa pretvoriť. Za týmto účelom nielen Spojené štáty, ale aj naša koalícia musí vydržať a zostať vojensky zapojená," povedal Carter.


"Obzvlášť v Iraku bude potrebné, aby koalícia poskytovala neprerušenú pomoc a pokračovala v našej práci: cvičiť, vyzbrojovať a podporovať miestnu políciu, pohraničníkov a ďalšie sily, ktoré udržia oblasti vyčistené od IS," dodal minister obrany USA. Nespresnil, ako dlho môže potrvať táto vojenská prítomnosť v Iraku a koľko ďalších vojakov si bude vyžadovať.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies