Capriatiová v novembri na ostrov plný hviezd

NETKY.SK • 23 Október 2014, 16:02 • 2 min
Capriatiová v novembri na ostrov plný hviezd

NEW YORK - Kontroverzná americká bývalá jednotka svetového rebríčka tenistiek Jennifer Capriatiová je medzi ohlásenými aktérmi exhibičného podujatia Necker Cup, ktoré sa uskutoční 17. - 22. novembra na súkromnom ostrove britského miliardára Sira Richarda Bransona v Karibiku.

slovakia

left justify in out

Zoznam priniesla internetová stránka podujatia, sú na ňom aj Björn Borg, Boris Becker, Marion Bartoliová, Bob Bryan, Mike Bryan, Kim Clijstersová, Brad Gilbert, Vasek Pospisil, Michael Russell, Jamie Murray a Eugenie Bouchardová. Na Necker Cupe, ktorý má predovšetkým dovolenkový uvoľnený charakter, vlani štartovala aj Daniela Hantuchová. 

 

Capriatiová začiatkom septembra oznámila svoju ambíciu vrátiť sa po desiatich rokoch do súťažného diania. "Takýto sen a túžba ma prenasledovali už dávnejšie. Nikdy nebolo mojím osudom už nevkročiť na kurt," uviedla 38-ročná Capriatiová prostredníctvom verifikovaného konta na Twitteri. "Pôvodne som sa rozhodla pre comeback už počas tejto sezóny, a to na US Open pri desiatom výročí mojej rozlúčky. Napokon musím počkať rok. Môj otec teraz bojuje s rakovinou. Som o to odhodlanejšia. Chcem mu to venovať ako najväčší darček, ale zároveň v tomto období túžim tráviť s ním čo najviac času," skonštatovala Capriatiová a pridala apel: "Nenechajte ostatných zničiť vaše šťastie." 

 

Newyorská rodáčka naposledy hrala v novembri 2004 vo Philadelphii. Predtým sa v rovnakej sezóne prebojovala do semifinále medzinárodných otvorených majstrovstiev Spojených štátov amerických. 

 

Olympijská šampiónka z Barcelony 1992 Capriatiová je na grandslamovej úrovni víťazkou melbournských Australian Open 2001 a 2002 a parížskeho Roland Garros 2001. V júli 2012 ju uviedli do Medzinárodnej siene slávy v Newporte. 

 

Počas kariéry mala Capriatiová problémy s drogami. V roku 1994 ju zatkli pre držanie marihuany, neskôr priznala samovražedné úmysly. V júni 2010 sa v hoteli v Riviera Beach na Floride predávkovala liekmi a museli ju hospitalizovať. Hovorkyňa Capriatiovej Lacey Wicklinová vyhlásila, že išlo o nešťastnú náhodu. 

 

Capriatiovú vlani v marci obvinili z prenasledovania a napadnutia expartnera. Incident sa udial na Valentína v posilňovni Oxygen Health and Fitness v North Palm Beach, vášne hasili personál a ďalší klienti. Američanka v rozrušení po hádke udrela Ivana Brannana niekoľkokrát do hrude. Napadnutý floridský golfista privolal políciu. Capriatiová opustila scénu tohto výstupu vlastným autom. Po niekoľkých kilometroch ju strážcovia zákona zastavili, krátko vypočuli a potom pokračovala v jazde. Kauza sa ocitla v registri prokuratúry Palm Beach County. Brannan sa v minulosti usiloval o súdny zákaz kontaktu pre niekdajšiu priateľku. Podľa informácií Gossip Extra z novembra 2012 obvinil Capriatiovú z obťažovania v podobe stoviek telefonátov, ale aj pokusu o vyvalenie dverí jeho bytu. Tenistku odsúdili na 30 hodín verejnoprospešných prác a 4 hodiny terapií na zvládanie návalov hnevu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies