Cannabidiol by sa už nemal považovať za psychotropnú látku

NETKY.SK • 22 August 2019, 15:09 • 2 min
Cannabidiol by sa už nemal považovať za psychotropnú látku

BRATISLAVA - Látka Cannabidiol (CBD) by sa už nemala považovať za psychotropnú látku a nemala by podliehať kontrolným opatreniam. Uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

slovakia

left justify in out

Vláda v stredu schválila návrh novely zákona o omamných látkach, psychotropných látkach a prípravkoch.

"Látka Cannabidiol, CBD, nie je uvedená v zozname psychotropných látok, ktorý tvorí prílohu Dohovoru OSN z roku 1971 o psychotropných látkach, ktorý Slovenská republika ratifikovala a ktorý je pre Slovenskú republiku záväzný. V žiadnom členskom štáte EÚ nie je látka Cannabidiol, CBD, považovaná za psychotropnú látku, preto sa navrhuje jej vypustenie z II. skupiny psychotropných látok," uviedla hovorkyňa.

 

img


Ako ďalej informovala, novelou sa navrhuje zaradiť 15 psychoaktívnych látok medzi omamné látky I. skupiny a psychotropné látky I. skupiny.

 

"Ide o látky, ktoré sa nepoužívajú ako liečivo v žiadnom lieku, nepoužívajú sa na liečebné účely a majú škodlivé účinky na zdravie. Výroba a distribúcia týchto látok bude zakázaná," informovala Eliášová.

Zákon by mal byť účinný od 1. januára 2020.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies