Cancellara po sezóne 2016 ukončí kariéru

NETKY.SK • 14 Február 2014, 14:11 • 2 min
Cancellara po sezóne 2016 ukončí kariéru

BERN - Jeden z najlepších cyklistov súčasnosti Fabian Cancellara pravdepodobne ukončí aktívnu činnosť po sezóne 2016.

slovakia

left justify in out

Švajčiarskemu špecialistovi na časovky vtedy vyprší kontrakt s tímom Trek. Tridsaťdvaročný "Spartakus" uviedol, že neplánuje krútiť pedálmi do štyridsiatky ako jeho tímový kolega Jens Voigt. "Mám zmluvu na tri roky a potom nastane koniec. Je nepravdepodobné, že dôjde k predĺženiu, pretože už by išlo o šestnásty rok v profesionálnom pelotóne. Necítim sa unavený. Nechcem sa nijako dotknúť Jensa alebo Chrisa Hornera, ale mňa neuvidíte jazdiť v ich veku," povedal Cancellara pre cyclingnews.com. 


Víťaz ôsmich etáp na Tour de France má po ukončení kariéry plány a zostane v kontakte s profesionálnou cyklistikou. "Chcem niečo odovzdať spätne tomuto športu. Mám niekoľko ambícií, rád by som priviedol cyklistiku na inú úroveň. Stále sú nejasnosti v pretekoch a pravidlách. Myslím si, že budem platný v navrhovaní plánov do budúcnosti," pokračoval Švajčiar jazdiaci momentálne na pretekoch Okolo Kataru. 


Fabian Cancellara je olympijským víťazom v časovke z Pekingu 2008, k tomu pridal aj striebro v pretekoch jednotlivcov. Rodák z mestečka Wohlen bei Bern je tiež štvornásobným majstrom sveta (2006, 2007, 2009, 2010) v jazde proti chronometru, trikrát získal bronz (2005, 2011, 2013). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies