Premiér Heger odletel na summit Krymskej platformy

NETKY.SK • 23 August 2021, 11:23 • 2 min
Premiér Heger odletel na summit Krymskej platformy

KYJEV – Cieľom novej platformy je ukončiť ruskú okupáciu Krymu a prinavrátiť polostrov pod kuratelu ukrajinskej vlády.

slovakia

left justify in out

V ukrajinskej metropole sa v pondelok uskutoční ustanovujúci summit Krymskej platformy, ktorej cieľom je dosiahnuť návrat Krymu pod zvrchovanosť Kyjeva. Na podujatí sa zúčastní vyše 40 zahraničných delegácií. Slovensko zastupuje premiér Eduard Heger.

 

"Predseda vlády SR Eduard Heger účasťou na summite potvrdzuje dlhodobú podporu Slovenskej republiky Ukrajine a jej územnej celistvosti," informovalo tlačové oddelenie Úradu vlády (ÚV) SR.

 

Krymská platforma je nový medzinárodný konzultačný a koordinačný formát, ktorý vznikol z iniciatívy Ukrajiny a prezidenta Volodymyra Zelenského.

 

Hlavným cieľom platformy je dosiahnuť ukončenie ruskej okupácie Krymu a obnoviť zvrchovanosť Ukrajiny nad polostrovom. Na summit prídu vysokí predstavitelia zo 44 krajín a medzinárodných organizácií.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies