Campbellová-Brownová chce očistenie na halových majstrovstvách sveta v atletike

NETKY.SK • 26 Február 2014, 17:24 • 2 min
Campbellová-Brownová chce očistenie na halových majstrovstvách sveta v atletike

KINGSTON - Campbellová-Brownová nechýba v nominácii Jamajky na HMS.

slovakia

left justify in out

Jamajská šprintérka Veronica Campbellová-Brownová uspela u Športového arbitrážneho súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne s odvolaním proti trestu na dva roky za porušenie antidopingových pravidiel a zúčastní sa na halových majstrovstvách sveta v atletike, ktoré sa uskutočnia na budúci týždeň od 7. do 9. marca v poľskom meste Sopot. Podľa denníka Jamaica Observer už národná atletická federácia vybrala šprintérku do 23-členného tímu pre svetový šampionát.

 

Dvojnásobnú olympijskú víťazku vlani v máji po mítingu v Kingstone pozitívne testovali na diuretikum hydrochlorotiazid. Disciplinárna komisia Jamajskej atletickej asociácie (JAAA) dospela k názoru, že bežkyňa neužila látku so zámerom zlepšiť svoju výkonnosť. Campbellová-Brownová pôvodne vyviazla iba s októbrovým varovaním od domácej asociácie, ale iný názor mala príslušná komisia Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF). CAS teraz zvrátil verdikt. 

 

Tridsaťjedenročná Campbellová-Brownová získala na OH 2004 v Aténach a 2008 v Pekingu zlato na 200 m, predvlani v Londýne dobehla štvrtá. Z britskej metropoly odišla s bronzom na 100 m a striebrom zo štafety na 4x100 m. Na majstrovstvách sveta a olympijských hrách si vybojovala celkovo 16 cenných kovov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies