Cameron: Británia chce finančne podporovať miestne utečenecké tábory

NETKY.SK • 29 September 2015, 19:22 • 2 min
Cameron: Británia chce finančne podporovať miestne utečenecké tábory

WASHINGTON - Britský premiér David Cameron obhajoval dnes poskytovanie finančnej pomoci miestnym utečeneckým táborom pre ľudí, ktorí utekajú pre vojnou v Sýrii.

slovakia

left justify in out

Zdôraznil, že poskytovanie útočiska migrantom, ktorí do Európy prúdia cez Stredozemné more, povzbudzuje na túto nebezpečnú cestu aj ďalších. Informovala o tom agentúra Reuters.

 

"Treba sa sústreďovať na túto oblasť a pomáhať udržať tých ľudí v tejto oblasti," uviedol Cameron pre americkú spravodajskú televíziu CBS a dodal, že Británia sa zaviazala prijať z utečeneckých táborov 20.000 ľudí.

 

"Ak si nedáme pozor, začneme týchto ľudí povzbudzovať, aby túto život ohrozujúcu cestu podnikali. A my im v tom musíme zabrániť," povedal britský premiér.

Na margo situácie v Sýrii Cameron uviedol, že Británia by súčasného sýrskeho prezidenta Bašára Asada na prechodné obdobie podporila, avšak dlhodobo na čele štátu zostať nemôže.

 

"Amerika hovorí - a ja s tým súhlasím -, že je tam (v Sýrii) potrebná transformácia, ale je jasné, že na jej konci nemôže na čele Sýrie stáť Asad," uviedol pre CBS Cameron a dodal, že s Asadom na čele by sa nikdy nepodarilo poraziť teroristickú organizáciu Islamský štát (IS).

"Asad pôsobí ako jeden z náborových dôstojníkov IS," vyhlásil Cameron.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies