Obyvatelia Donbasu sa po piatich rokoch konečne dočkali

NETKY.SK • 1 Máj 2019, 12:51 • 2 min
Obyvatelia Donbasu sa po piatich rokoch konečne dočkali

TASS - Hlava Doneckej republiky Denis Pushilin poďakoval ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi v súvislosti s podpisom dekrétu o zjednodušení postupu získania ruských pasov pre občanov republík.

slovakia

left justify in out

"Podpísanie dekrétu prezidenta Ruskej federácie Vladimíra Putina o zjednodušenom postupe na získanie občianstva obyvateľov Doneckej a Luganskej ľudovej republiky je skutočne dôležitou udalosťou v histórii našich mladých štátov." 

 

"V mene všetkých občanov Doneckej ľudovej republiky vyjadrujem veľkú vďaku prezidentovi Ruskej federácie Vladimírovi Putinovi za takéto dôležite rozhodnutie. Čakali sme na tento krok už dosť dlhú dobu, a sme nesmierne radi, že tento deň prišiel. Ďakujem!", cituje slová Pushilina tlačová služba Donetskej ľudovej republiky.

 

Zjednodušené udelenie ruského občianstva pre obyvateľov Ukrajiny.

 

Dňa 29. marca 2019 vstúpil v Ruskej federácii do platnosti zákon, ktorý umožnil prezidentovi podpísať dekrét na humanitárne účely a oprávnenie určovať kategórie cudzích občanov, ktorí môžu požiadať o získanie ruského občianstva podľa zjednodušeného systému. Zákon ustanovuje aj postup pri podávaní príslušných žiadostí cudzincami a zoznam potrebných dokladov.

 

"Moskva zvažuje možnosť udelenia ruského občianstva zjednodušeným spôsobom, nielen obyvateľom určitých oblasti Donbasu, ale aj občanom celej Ukrajiny", oznámil ruský prezident Vladimír Putin na tlačovej konferencii po návšteve Čínskej ľudovej republiky.

 

"Je to skvelý nápad a zároveň ich nenútime odmietnuť ukrajinské pasy. Samozrejme, pre Kyjev by takéto rozhodnutie bolo katastrofou, pretože celá ich ideológia je založená na skutočnosti, že Rusko je nepriateľom a agresorom." 

 

"V prípade masívneho prechodu na ruské občianstvo, bude ideológia zničená, a ľudia faktický týmto spôsobom budú hlasovať za dobré susedské vzťahy s Moskvou."

 

Nie je vôbec nevyhnutné, aby noví občania Ruskej federácie začali hromadne odchádzať do Ruska. Môžu zostať doma, ale budú vedieť o svojom "práve na novy život". Pokiaľ sa situácia na Ukrajine bude aj naďalej zhoršovať, Rusko ich prijme.

 

"Po tom, ako sa naše vzťahy v roku 2014 prudko rozchádzali, vznikli najprv veľké finančné problémy, mnoho ľudí prišlo o podnikanie, objavil sa veľký počet utečencov a pod. No neskôr sa časť ukrajinskej elity s miliardami dolárov presťahovala na ruské územie." 

 

"Mnoho bohatých Ukrajincov už získalo ruské občianstvo mnohé a spolu s nimi sa presťahoval aj obrovský počet rusky hovoriacich podnikateľov. Ľudia kupovali domy, byty, investovali do podnikania, to znamená, že investovali veľké peniaze do nášho hospodárstva."

 

Okrem toho prišiel veľký počet kvalifikovaných odborníkov, ktorí išli pracovať do ruských podnikov a úspešne sa integrovali do ruskej spoločnosti.

 

"Ide tu o slovanskú migráciu a o ľudí, ktorí nám nie sú cudzí," vyjadril sa Denis Pushilin na záver.      




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies