Vodáci v Trnavskom kraji ukončia sezónu so Svetlonosom na splave

NETKY.SK • 22 Október 2022, 11:13 • 2 min
Vodáci v Trnavskom kraji ukončia sezónu so Svetlonosom na splave

TRNAVA - Podujatie Svetlonos na splave uzavrie v sobotu vodácku sezónu v Trnavskom kraji. Jesenné splavovanie riek sa začalo o 10.00 h na Dunajských ramenách, v Malom Dunaji i na Váhu v úseku okolo Hlohovca.

slovakia

left justify in out

"Tam, kde na jar vodáci spolu s Vesnou rieky odomykali, ich pred zimou symbolicky uzamknú," uviedli organizátori z Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj. Podľa nich je akcia Svetlonos na splave určená pre vodákov, ktorí vyhľadávajú unikátne zážitky. "Termín, v ktorom sa slovenské rieky už poväčšine nesplavujú, láka aj skúsenejších vodákov. Svetielkujúce lampáše sa páčia deťom a jesenná príroda zasa upúta milovníkov romantiky. Vďaka pokojným vodám všetkých troch tokov je podujatie vhodné pre každého. Vodácky výstroj, teda lode, pádla, plávacie vesty sú zabezpečené," povedal Martin Palkovič z KOCR. Ako pripomenul, vodáci si môžu užiť krásu riek, ktoré sú aj na jeseň plné života. "Účastníci splavu môžu pozorovať volavky i kormorány v ich prirodzenom prostredí. Lokálni sprievodcovia ich zasa upozornia na všetko, čo stojí za pozornosť. V cieli čaká všetkých horúci čaj a možnosť opiecť si slaninu alebo špekáčik," doplnil Palkovič. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies