Čada po zlom vstupe: Musíme zlepšiť obranu a zžiť sa

NETKY.SK • 18 September 2013, 12:54 • 2 min
Čada po zlom vstupe: Musíme zlepšiť obranu a zžiť sa

BRATISLAVA - Hokejistov Slovana Bratislava "nenakopla" ani tohtosezónna domáca premiéra v KHL a tak majú po piatom zápase sezóny na konte iba chudobné dva body. V utorňajšom stretnutí pred vypredanou halou sa opäť nedokázali vyvarovať veľkých chýb v obrane a s Torpedom Nižnij Novgorod prehrali 0:3.

slovakia

left justify in out

"Belasí" zaznamenali už tretiu prehru na nulu. Momentálne je ich veľkou slabinou obrana, ktorá ich pritom v premiérovej sezóne v nadnárodnej súťaži zdobila. "Aj keď sme boli úspešní v prípravných zápasoch, už vtedy som hovoril, že nemôžeme byť spokojní s obrannou hrou a musíme to zlepšiť. Nepodarilo sa nám to a to je hlavný dôvod, prečo nevyhrávame," uviedol hlavný tréner Rostislav Čada.

Slovanisti inkasovali prvý gól po veľkom nedorozumení Vladimíra Mihálika s Milanom Kolenom, druhý a tretí pre slabý dôraz pred vlastnou bránkou. Ten ich mohol stáť aj štvrtý gól, no zachránil ich predčasný verdikt rozhodcu. "V tomto zápase bol najväčší rozdiel v hre 3 na 3 v obrannej tretine, kde sme sa my nedokázali presadiť a naopak, kde sme pri tých dlhých striedaniach nedokázali súperov ubrániť. Dlhé striedania potom prinesú individuálnu chybu, alebo chybu v súčinnosti, ktorá sa končí šancou súpera a dokonca gólom. To je to hlavné, čo nás trápi a ťaží od začiatku sezóny a z takýchto situácií inkasujeme. Na tom musíme pracovať," uviedol Čada.

"Belasí" sa ale nemôžu spoľahnúť ani na koncovku, v doterajších piatich dueloch strelili iba šesť gólov. Proti Torpedu si šance vypracovali, no ich strely končili buď v náručí brankára alebo nad bránkou. Žalostná je aj presilovková úspešnosť. Slovan totiž z 20 tohtosezónnych pokusov neuspel ani raz. "V príprave sme dali v každom zápase jeden alebo aj dva góly z presilovky. V súťažnom ani jeden. Je to zapríčinené najmä dôrazom, včasným zakončením a teraz už aj sebavedomím. Naši hráči nemajú istotu, pri streľbe zaváhajú, stratia potrebný čas, priestor a pokoj, aby mohli poriadne zakončiť."

Chýba aj líder. Po odchodoch kapitán Miroslava Šatana či obrancov Ľubomíra Višňovského a Andreja Sekeru sa v úvode sezóny nenašiel nik, kto by dokázal strhnúť kolektív a v správnom momente potiahnuť spoluhráčov. Posily síce prišli, no zatiaľ sa len hľadajú. "Mužstvo sa ešte musí zžiť a dať dohromady v zápasoch KHL. Zocelí sa len tým, že bude úspešné. My by sme potrebovali vyhrať, alebo bodovať v nejakej sérii zápasov a v nich si potvrdiť schopnosti, súdržnosť a úspešnosť," myslí si hlavný kouč.

Napriek neúspešnému vstupu podľa Čadu ešte nie je dôvod na paniku a je presvedčený, že jeho tím sa dostane do starých koľají z uplynulej sezóny. "Pevne verím, že sa výsledkom z minulého roka minimálne priblížime. Nebude to jednoduché, ale verím na charakter, bojovnosť a morálku tohto mužstva. Keď funguje tréning, spolupráca a individuálna činnosť, tak sa to prenesie aj do zápasu. Mužstvo sa pripravilo dobre a ani dnes sa v zápase nepoložilo a to bolo to najlepšie, čo sa nám pred štvrtkovým duelom mohlo stať. Je iba na nás, aby sme sa otrepali a vo štvrtok sa s čistou hlavou pripravili na súpera, ktorý nás čaká," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies