Bývalým členom Led Zeppelin udelili v Bielom dome vysoké ocenenie

NETKY.SK • 3 December 2012, 12:22 • 2 min
Bývalým členom Led Zeppelin udelili v Bielom dome vysoké ocenenie

Bývalým členom Led Zeppelin udelili v Bielom dome vysoké ocenenie - Kultúra Zvyšní členovia legendárnej britskej rockovej skupiny Led Zeppelin Robert Plant, Jimmy Page a John Paul Jones si v nedeľu v Bielom dome za prítomnosti amerického prezidenta Barack

slovakia

left justify in out

imgZvyšní členovia legendárnej britskej rockovej skupiny Led Zeppelin Robert Plant, Jimmy Page a John Paul Jones si v nedeľu v Bielom dome za prítomnosti amerického prezidenta Baracka Obamu prevzali Cenu Kennedyho centra.

Ako informovala agentúra AP, hudobníci sú medzi siedmimi umelcami, ktorých si v roku 2012 touto cenou uctili. Medzi ostatnými ocenenými sa nachádzajú napríklad herec Dustin Hoffman, chicagsky bluesman Buddy Guy či balerína ruského pôvodu Natalia Makarovová.

Cena Kennedyho centra je najvyšším národným ocenením osobností, ktoré prostredníctvom svojho umenia ovplyvnili americkú kultúru. Plant pre AP uviedol, že je z ocenenia prekvapený a dojatý.

Laureátov už v sobotu uviedla herečka Meryl Streepová na slávnostnej oficiálnej večeri, organizovanej americkou ministerkou zahraničných vecí Hillary Clintonovou.

Herec a hudobník Jack Black na udeľovaní cien označil Led Zeppelin za "najväčšiu rokenrolovú skupinu všetkých čias", pričom dodal, že je "lepšia než Beatles či Rolling Stones".

Členov skupiny Led Zeppelin sa mnohokrát pýtajú, či sa niekedy dajú opäť dokopy. Plant na to odpovedá, že miluje cestovanie po svete a popritom chce skladať hudbu. "Som ochotný napísať nové skladby, ak o to budú stáť i zvyšní členovia skupiny," dodáva.

Trio hudobníkov sa dnes večer má objaviť aj v šou Davida Lettermana na televíznej stanici CBS, ktorý cez víkend takisto získal predmetnú cenu.

Skupinu Led Zeppelin tvorili gitarista Jimmy Page (68), spevák Robert Plant (64), hráč na basovú gitaru a klávesové nástroje John Paul Jones (66) a bubeník John Bonham, ktorý ako 32-ročný zomrel v roku 1980, následkom čoho sa skupina rozpadla.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies