Bývalý kotlebovec Kuffa prišiel o polovicu platu za nenosenie rúška v parlamente

NETKY.SK • 7 Október 2021, 13:38 • 2 min
Bývalý kotlebovec Kuffa prišiel o polovicu platu za nenosenie rúška v parlamente

BRATISLAVA - Mandátový a imunitný výbor sa bude zaoberať aj podnetom Mariana Kotlebu na Jozefa Pročka.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady (NR) SR Štefan Kuffa (nezaradený) prišiel o polovicu augustovej výplaty, keďže bol dvakrát počas júla vykázaný z rokovacej sály za to, že nemal nasadenú ochranu horných dýchacích ciest

 

Poslanec nepodal námietku v súlade zo zákonom, preto parlamentný mandátový a imunitný výbor odobril túto sankciu. Informovala o tom predsedníčka výboru Anna Andrejuvová (OĽaNO).

 

img

 

"Výbor potvrdil rozhodnutie predsedu NR SR o tejto sankcii," povedala Andrejuvová. Členovia výboru v stredu prijali aj ďalšie podnety na disciplinárne konanie o previnení poslancov.

 

Ide napríklad o podnet poslanca Mariana Kotlebu (ĽSNS) na poslanca Jozefa Pročka (OĽaNO). Pročko počas aktuálnej schôdze vo svojom vystúpení uviedol: "(...) nekradol som ako Suja s Kotlebom na župe."

 

img

 

Kotleba tvrdí, že výrok je nepravdivý a zároveň je "hrubým a absolútne ničím nepodloženým osočovaním" jeho osoby a krivým obviňovaním Kotlebu z krádeže. Výbor sa má týmto podnetom zaoberať na októbrovej schôdzi.

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies