Bývalý hráč Košíc novou posilou Manchesteru United

NETKY.SK • 1 August 2017, 10:06 • 2 min
Bývalý hráč Košíc novou posilou Manchesteru United

MANCHESTER - Nový prírastok v šatni anglického futbalového klubu Manchester United, Srb Nemanja Matič, dúfa, že na Old Trafforde zažije rovnako úspešné pôsobenie ako jeho krajan Nemanja Vidič.

slovakia

left justify in out

Kremenitý stopér hrával za "červených diablov" v rokoch 2006-2014, vlani sa definitívne rozhodol "zavesiť kopačky na klinec". V drese United 5-krát vyhral anglickú Premier League a v sezóne 2007/2008 sa po boku Cristiana Ronalda či Wayna Rooneyho tešil z triumfu v Lige majstrov.

 

"Vidič bol skvelý hráč a jeden z tých, ktorým som sa vždy chcel podobať, pretože mal výnimočnú kariéru. Keď som prvýkrát zavítal do srbskej reprezentácie, bol kapitánom a lídrom tímu. Mám radosť, že môžem pôsobiť v rovnakom klube ako Nemanja a urobím maximum, aby som bol minimálne taký úspešný ako on. Viem, že to bude veľmi ťažké. Vydám však zo seba to najlepšie, pretože si jedného dňa nechcem povedať: ´Čo tu vlastne robíš?´" vyhlásil 28-ročný Matič vo svojom premiérovom interview po prestupe z FC Chelsea.

Niekdajší hráč MFK Košice, ktorý vlastní aj slovenský pas, sa opäť v jednom klube zíde s portugalským trénerom Josém Mourinhom. "Som šťastný, že budeme znova spolupracovať. Vždy zo mňa vedel dostať maximum a vďaka nemu som sa výrazne zlepšil. Som rád, že sa opäť schádzame vo skvelom klube, v jednom z najväčších na svete," doplnil Matič.

Vysoký defenzívny stredopoliar oboma nohami vhupol do seniorského futbalu v MFK Košice pod vedením súčasného trénera slovenskej reprezentácie Jána Kozáka. V metropole východného Slovenska pobudol dve sezóny (2007-2009) a prestúpil do FC Chelsea. V Londýne však bola úspešnejšia až jeho druhá anabáza (2014-2017), medzitým herne povyrástol v portugalskej Benfice Lisabon (2011-2014). Matič verí, že sa v Manchestri rýchlo udomácni a pomôže klubu napĺňať stanovené ciele.

 

"Procesu adaptácie sa neobávam. Verím, že bude rýchly. Poznám viacerých chlapcov, samozrejme, najviac Juana Matu, s ktorým som hrával v Chelsea. Manchester United minulý rok chýbal v Lige majstrov. Tento rok sme opäť medzi najlepšími európskymi klubmi a nikdy neviete, čo sa môže stať. Som si istý, že sa pokúsime o víťazstvo aj v Premier League," skonštatoval Nemanja Matič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies