Bývalý člen One Direction Zayn dobyl s debutom Mind Of Mine aj americký rebríček

NETKY.SK • 4 Apríl 2016, 10:50 • 2 min
Bývalý člen One Direction Zayn dobyl s debutom Mind Of Mine aj americký rebríček

LONDÝN - Anglický spevák Zayn sa stal prvým britským sólovým interpretom, ktorý so svojou prvou štúdiovkou debutuje na vrchole amerického albumového rebríčka Billboard 200. Dvadsaťtriročnému bývalému členovi formácie One Direction sa to podarilo s nahrávkou Mind Of Mine (2016), z ktorej sa v USA v prvom týždni predalo 157-tisíc kópií. Nahrávka pritom debutovala na prvej priečke aj v UK Charte.

slovakia

left justify in out

Spomedzi britských sólistov naposledy dobyl Billboard 200 so svojím debutom ešte v roku 1988 spevák George Michael s albumom Faith (1987). Ten sa však dostal na prvú priečku až v deviatom týždni, keď štartoval až na 41. mieste. Zayn je taktiež celkovo prvý interpret z Veľkej Británie, či už sólista alebo skupina, ktorý so svojím prvým albumom debutoval na vrchole Billboardu od roku 2012, keď sa to podarilo práve jeho bývalej skupine One Direction s nahrávkou Up All Night (2011). Debut britského interpreta na prvom mieste v britskom aj americkom albumovom rebríčku pred Zaynom naposledy zaznamenala Susan Boyle s nahrávkou I Dreamed A Dream (2009).

 

Zain Javadd "Zayn" Malik sa preslávil v spomínanej chlapčenskej skupine One Direction, v ktorej pôsobil v rokoch 2010 až 2015 a okrem nahrávky Up All Night s ňou vydal aj albumy Take Me Home (2012), Midnight Memories (2013) a Four (2014). Po odchode z formácie podpísal zmluvu s vydavateľstvom RCA Records. S prvým sólovým singlom Pillowtalk zo spomínanej štúdiovky Mind Of Mine sa mu podarilo dobyť britský aj americký rebríček.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies