Bývalého komunistického šéfa Kosova postrelili pri pokuse o atentát

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 18:33 • 2 min
Bývalého komunistického šéfa Kosova postrelili pri pokuse o atentát

PRIŠTINA - Bývalého šéfa kosovských komunistov Azema Vllasiho postrelili dnes ráno v jeho byte v metropole Priština. Informovali o tom tamojšie úrady, s tým, že politika následne previezli do nemocnice.

slovakia

left justify in out

Samotný Vllasi však oznámil, že sa nenachádza v ohrození života.

Bývalý politik, ktorý je dnes právnikom, povedal v rozhovore pre Rádio Slobodná Európa/Rádio Sloboda (RFE/RL), že útočník na neho vystrelil zo zbrane s tlmičom.

Polícia incident označila za pokus o atentát. Zároveň uviedla, že v súvislosti s útokom zadržala dvoch podozrivých a našla aj zbraň, ktorá v ňom zrejme bola použitá. Či útok spája s Vllasiho politickou kariérou za komunizmu, alebo jeho súčasnou právnickou prácou, však jasné nie je.

Vllasi (68) bol v rokoch 1986-1988 šéfom kosovskej pobočky vládnucej juhoslovanskej komunistickej strany. V 80. rokoch Kosovo zaplavili protesty etnických Albáncov požadujúcich v rámci bývalej Juhoslávie viac práv a tiež odtrhnutie od Srbska. Vllasi tieto protesty najprv odsudzoval, neskoršie sa však pridal na stranu demonštrantov požadujúcich nezávislosť Kosova.

Dnešný útok už odsúdili súčasný kosovskí lídri - prezident Hashim Thaci aj premiér Isa Mustafa, ktorí Vllasimu zároveň zaželali skoré uzdravenie a políciu vyzvali na dokončenie vyšetrovania.









 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies