Bývalého člena nacistických oddielov Waffen-SS postavia pred súd

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 18:19 • 2 min
Bývalého člena nacistických oddielov Waffen-SS postavia pred súd

BERLÍN - Bývalý člen nacistických elitných oddielov Waffen-SS Siert Bruins sa v septembri postaví pred nemecký súd za obvinenia z popravy holandského povstalca počas druhej svetovej vojny. Dnes o tom informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bruins (92), ktorý je nemeckým občanom holandského pôvodu, si už v 80. rokoch odsedel určitý čas v Nemecku za vraždu dvoch holandských židov z čias vojny. Podľa dnešného vyhlásenia krajinského súdu v Brémach sa proces začne 2. septembra a Bruins na ňom bude čeliť obvineniam z vraždy holandského povstalca Alderta Klaasa Dijkemu, ku ktorej došlo v septembri 1944.

Bruins a jeho údajný spolupáchateľ August Neuhaeuser, ktorý už medzitým zomrel, Dijkemu odviezli na opustené miesto a následne zastrelili najmenej štyrmi ranami. Neskôr sa obhajovali tým, že sa muž snažil utiecť. Bruins dobrovoľne vstúpil do oddielov po tom, ako nacisti v roku 1941 obsadili jeho krajinu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies