Bývalé kino Palace v Nitre dostáva novú strechu i vnútorné vybavenie

NETKY.SK • 17 August 2023, 17:00 • 2 min
Bývalé kino Palace v Nitre dostáva novú strechu i vnútorné vybavenie

NITRA - Budova bývalého Kina Palace v Nitre dostane už čoskoro novú strechu. Ako informovala radnica, práce sa tu už začali.

slovakia

left justify in out

Rekonštrukcia strechy je súčasťou rozsiahlej rekonštrukcie objektu, ktorý je dielom architekta Fridricha Weinwurma z roku 1925. "Súčasťou prebiehajúcich stavebných prác je aj osadenie nového výťahu, ktorý zabezpečí bezbariérovosť celého priestoru. Pracujeme aj na novej vzduchotechnike a elektroinštalácii. Zároveň pripravujeme priestor na inštaláciu divadelnej techniky," uviedol mestský úrad.

 

Po dokončení prác by sa mala podoba budovy priblížiť k jej pôvodnému vizuálnemu riešeniu. Bývalú kinosálu chce mesto zmeniť na modernú variabilnú multifunkčnú sálu s prepracovanou zvukovou a svetelnou réžiou. Rekonštrukcia budovy bývalého kina Palace je súčasťou projektu Kreatívne centrum Nitra, na ktoré mesto získalo ešte vlani 15,5 milióna eur z prostriedkov Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP). "V rámci Kreatívneho centra obnovujeme aj štyri budovy v areáli bývalých kasární na Martinskom vrchu," doplnila radnica.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: Nitralive
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies