Bytový podnik Piešťany má nové vedenie, NKÚ konštatoval nesúlad so zákonníkom

NETKY.SK • 30 December 2016, 14:00 • 2 min
Bytový podnik Piešťany má nové vedenie, NKÚ konštatoval nesúlad so zákonníkom

PIEŠŤANY – Primátor Piešťan Miloš Tamajka vymenil vedenie mestskej spoločnosti Bytový podnik Piešťany. Konateľom sa namiesto Evy Kollárikovej dočasne stal mestský právnik Pavol Vermeš, novým členom dozornej rady poslanec Matúš Kromholc. Dozorná rada si zvolí nového predsedu, ktorý nahradí odvolaného Martina Cifru.

slovakia

left justify in out

Hlavným dôvodom personálnych zmien bola podľa hovorkyne piešťanskej radnice Evy Bereczovej nečinnosť orgánov spoločnosti po kontrole Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ). Ten konštatoval nesúlad fungovania spoločnosti s obchodným zákonníkom v tom, že právomoci valného zhromaždenia vykonávalo mestské zastupiteľstvo. Ak má spoločnosť jediného spoločníka, ktorým je mesto, tak pôsobnosť valného zhromaždenia má podľa NKÚ vykonávať primátor mesta.


"Doteraz pretrvávajúci nezákonný stav konateľka spoločnosti a predseda dozornej rady tolerovali a neuskutočnili počas dlhého obdobia účinnú nápravu vo vzťahu ku kontrolným zisteniam a nálezu NKÚ. Z dôvodu, že tento nezákonný stav nebol za viac ako jeden a trištvrte roka odstránený je nevyhnutné zosúladiť všetky interné procesy a dokumenty spoločnosti so zákonmi SR. Ďalšími dôvodmi na odvolanie boli signalizované viaceré porušenia na úseku správy majetku, ale aj sťažnosti obyvateľov mesta na fungovanie spoločnosti,“ informovala Bereczová.


Obchodná spoločnosť Bytový podnik Piešťany, s.r.o. má významné postavenie v oblasti správy bytových domov v Piešťanoch a je najväčším výrobcom a dodávateľom tepla a teplej úžitkovej vody do bytových domov a iných objektov v meste. Jej zakladateľom a jediným vlastníkom je mesto Piešťany.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies