Burza Binance dnes náhle pozastavila obchodovanie kvôli nezvyčajným transakciám

NETKY.SK • 4 Júl 2018, 20:45 • 2 min
Burza Binance dnes náhle pozastavila obchodovanie kvôli nezvyčajným transakciám

HONGKONG – Najväčšia kryptoburza na svete Binance dnes náhle pozastavila obchodovanie po tom, ako ako boli zaznamenaná nezvyčajné transakcie.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Tím okolo kryptomeny Syscoin, ktorá je založená na hard forku Bitcoin protokolu, dnes v skorých ranných hodinách na svojom Twitteri informoval, že si všimol možný problém. Tím následne požiadal burzy, aby zastavili obchodovanie s ich kryptomenou SYS.

 

Vývojári po vyšetrovaní potvrdili, že objavili zvláštne obchodné transakcie spojené s atypickou aktivitou na ich blockchaine.

 

img

 

Zatiaľ neboli zverejnené žiadne podrobnosti z vyšetrovania, ale vyzerá to tak, že tento problém vyústil do nezvyčajných transakcií pri objednávkach SYS na burze Binance, ktoré predstavovali viac ako 87% z celkového objemu obchodovania tejto kryptomeny.

 

Údaje o 24-hodinovom maxime na burze Binance ukazujú, že v istom momente mal Syscoin hodnotu až 96 Bitcoinov (BTC), pričom jeho priemerná cena sa predtým pohybovala v okolí úrovne 0.00004 BTC. Zatiaľ nie je jasné, koľko SYS tokenov bolo obchodovaných za túto nezvyčajnú cenu.

 

img

 

"Zistili sme, že Syscoin sa v istom momente dnešného dňa predával za 96 Bitcoinov. Zaznamenali sme masívnu aktivitu botov a aj naša komunita nás informovala, že majú problémy s vkladmi na burzu Binance," uviedol spoluzakladateľ Syscoin Sebastien DiMichele.

 

Tri hodiny po zverejnení oznamu na Twitteri Syscoinu burza Binance oznámila, že zastavila všetky obchody na svojej platforme kvôli údržbe systému. Počas odstávky systému nefungovalo obchodovanie, výbery a ďalšie funkcie.

 

 

 

 

Burza Binance spočiatku nešpecifikovala, či celkové pozastavenie činnosti bolo priamo kvôli hláseným problémom blockchainu kryptomeny Syscoin. Neskôr však burza oznámila, že údržba systému sa vykonáva kvôli nezvyčajným transakciám na ich platforme.

 

Po celom incidente sa cena Syscoinu zvýšila približne o 100% na úroveň 0,50 USD a následne rýchlo klesla na 0,28 USD.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies