Búrky môžu potrápiť väčšinu okresov na Slovensku

NETKY.SK • 1 August 2018, 16:37 • 2 min
Búrky môžu potrápiť väčšinu okresov na Slovensku

BRATISLAVA – Búrky by sa mali v stredu popoludní objaviť na väčšine územia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej stránke vydal výstrahu prvého stupňa pre všetky regióny, ktorá je platná do 18. h.

slovakia

left justify in out

S búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 - 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 60 - 80 km/h, uvádza SHMÚ, ktorý upozorňuje aj na vysoké teploty v nadchádzajúcich dňoch.

 

Tie by mali pokračovať až do konca pracovného týždňa, v Bratislavskom, Banskobystrickom, Trnavskom, Nitrianskom kraji môžu vystúpiť na 35 stupňov Celzia.

 

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Uvedená teplota vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," varujú meteorológovia, ktorí na štvrtok a piatok pre uvedené lokality vydali výstrahu druhého stupňa s platnosťou od 14.00 do 18.00 h.

 

Pre Trenčiansky kraj a časti Banskobystrického, Košického a Prešovského kraja platí výstraha prvého stupňa s platnosťou do 18.00 h, pričom meteorológovia tam očakávajú maximálne teploty 33 až 34 stupňov Celzia.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies