Prívalový dážď zaplavil ulice na východnom Slovensku

NETKY.SK • 19 August 2020, 08:04 • 2 min
Prívalový dážď zaplavil ulice na východnom Slovensku

HUMENNÉ - Prietrž mračien sprevádzaná intenzívnym dažďom spôsobila v utorok podvečer zaplavanie viacerých ulíc v meste Humenné a okolitých obciach.

slovakia

left justify in out

Ako informoval Marián Škuba z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom, prívalové dažde spôsobili záplavy v lokalitách Kudlovce, Dubník, Gaštanová, v centre meste Humenné boli postihnuté ulice Mierová a Osloboditeľov.

 

Tretí stupeň povodňovej aktivity

„V týchto lokalitách sa vyliali potoky Lieskovčík a Kudlovský potok. Hasičské zbory z Humenného a zo Sniny, ako aj dobrovoľné hasičské zbory z okolitých obcí zasahovali nielen v meste Humenné, ale aj v okolitých obciach,“ uviedol Škuba.

Ako ďalej dodal, v súvislosti s povodňami vyhlásil primátor mesta Humenné Miloš Meričko o 17:30 tretí stupeň povodňovej aktivity.

 

Uverejnil používateľ Prezídium Hasičského a záchranného zboru Utorok 18. augusta 2020

 

„Po hodine a pol voda z ciest opadla. Aj keď nie všade. Ľudia začínajú upratovať svoje dvory,“ dodal Škuba s tým, že ešte dnes bude zasadať protipovodňový krízový štáb.

 

„Máme veľa hlásených udalostí z mesta Humenné aj z okolitých obcí. Prijímame volania a zapisujeme ulice,“ potvrdil situáciu operačný dôstojník Krajského riaditeľstva hasičského a záchranného zboru v Prešove.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies