Trenčín berie situáciu s koronavírusom do vlastných rúk

NETKY.SK • 16 December 2020, 12:41 • 2 min
Trenčín berie situáciu s koronavírusom do vlastných rúk

TRENČÍN - V meste pod hradom Matúša Čáka sa rozhodli prestať čakať a začať konať.

slovakia

left justify in out

V Trenčianskom kraji pribudlo dnes 599 nových prípadov pozitívnych na koronavírus. Situácia však nebola lepšia ani v uplynulých dňoch. Kým dnes  čakáme na schválenie a podmienky lockdownu, v Trenčíne sa rozhodli vziať situáciu v kraji do vlastných rúk.

 

„Situácia je mimoriadne vážna. Je čas, aby sme ochránili obyvateľov mesta Trenčín a najmä Fakultnú nemocnicu Trenčín pred totálnym kolapsom. Nikdy sme neboli na sebe tak závislí.

My od lekárov a zdravotných sestier a lekári a zdravotné sestry od nás, obyvateľov mesta. Preto sme sa rozhodli urobiť dve opatrenia. Od piatku 18. decembra sprísnime opatrenia na území mesta Trenčín a v sobotu a v nedeľu zorganizujeme celoplošné testovanie,“ uviedol primátor mesta Trenčín Richard Rybníček. 

 

Celkové náklady na testovanie odhadujú na 50.000 až 60.000 eur, mesto bude financovať celé odberné tímy – dobrovoľníkov aj zdravotníkov.

„Ministerstvo vnútra nám dodalo 30.000 testov a ministerstvo obrany 10.000 testov. Napriek tomu, že je testovanie dobrovoľné, prosím Trenčanov, aby sa prišli dať otestovať. Tu už ide o životy,“  dodal primátor.  

 

img

 

 

Podľa prednostu trenčianskej radnice Jaroslava Pagáča, testovať sa bude na 33 miestach vrátane troch súčasne funkčných odberných miest.


„Testovanie bude v sobotu a v nedeľu od 8.00 do 20.00 h. Sobota je vyhradená pre obyvateľov mesta Trenčín s trvalým a prechodným pobytom, v nedeľu sa môžu Trenčania testovať do 14.00 h., potom sa môžu dať otestovať aj obyvatelia okolitých obcí,“ skonštatoval Pagáč s tým, že personál na odberné miesta zabezpečila Fakultné nemocnica Trenčín, ozbrojené sily poskytnú piatich zdravotníkov.

 

Sprísnené pravidlá

 

Okrem testovania sa mesto rozhodlo aj pre sprísnenie doteraz platných opatrení.
Od piatka bude v Trenčíne platiť vyhláška zakazujúca predaj alkoholických nápojov na priamy konzum, bude tiež platiť zákaz akýchkoľvek hromadných podujatí aj s menším počtom účastníkov ako šesť.

 

Zakázaná bude prevádzka kín, divadiel, organizovanie akýchkoľvek koncertov, ale aj organizovanie bohoslužieb.

Sprísnenie protipandemických opatrení bude podľa nej platiť do odvolania, predpokladá však, že minimálne do 10. januára budúceho roku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zaleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies