Búrka Debby priniesla na Floridu silné dažde

NETKY.SK • 25 Jún 2012, 11:38 • 2 min
Búrka Debby priniesla na Floridu silné dažde

Búrka Debby priniesla na Floridu silné dažde - Svet Pomaly sa pohybujúce výbežky tropickej búrky Debby priniesli zrážky na Floridu a vyvolali silné vlnobitie pri Alabame. O život prišiel najmenej jeden človek, ďalší je nezvestný.

slovakia

left justify in out

img

Pomaly sa pohybujúce výbežky tropickej búrky Debby priniesli zrážky na Floridu a vyvolali silné vlnobitie pri Alabame. O život prišiel najmenej jeden človek, ďalší je nezvestný. Informovala dnes o tom agentúra AP.
      Na pobreží amerického štátu Alabama a v častiach Floridy vydali varovanie pred búrkou. Vzhľadom na nepredvídateľný charakter búrky americkí meteorológovia zrušili varovanie pred búrkou v Louisiane. Predpovedné modely totiž naznačili, že Debby sa zrejme neotočí západným smerom.
      Búrka už priniesla silné dažde do niektorých oblastí Floridy a vyvolala izolované tornáda, ktoré v nedeľu poškodili domy a poničili elektrické vedenie.
      Kvôli silnému vetru bolo potrebné uzavrieť most cez záliv Tampa Bay, spájajúci mesto St. Petersburg s oblasťami na juhovýchode. Obyvatelia niekoľkých floridských okresov v nižšie položených oblastiach boli vyzvaní na evakuáciu.
      Centrum búrky Debby sa v nedeľu večer miestneho času nachádzalo zhruba 180 kilometrov juhozápadne od mesta Apalachicola. Podľa predpovede sa búrka bude presúvať na sever.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies