Bulharsko má záujem o európsky bankový dohľad

NETKY.SK • 15 Júl 2014, 09:21 • 2 min
Bulharsko má záujem o európsky bankový dohľad

SOFIA - Bulharsko požiada o európsky dohľad nad svojim bankovým sektorom. V pondelok to uviedol bulharský prezident Rosen Plevneliev.

slovakia

left justify in out

Krajina k tomuto kroku pristupuje v reakcii na problémy, ktoré mala štvrtá najväčšia banka v krajine, spoločnosť Corporate Commercial Bank. Bulharsko tak bude prvou z krajín mimo eurozóny, ktorá sa zapojí do jednotného mechanizmu bankového dohľadu. Krajina tak prvýkrát prejavila záujem o európsky bankový dohľad.

 

Bulharská banka Corporate Commercial Bank sa dostala do problémov súvisiacich s výberom vkladov. Médiá v krajine totiž akcionára banky Tsvetana Vassileva obvinili z podozrivých obchodných praktík. Ten obvinenia odmieta. "Dosiahli sme dohodu, podľa ktorej okamžite začneme s procedúrou vstupu Bulharska do jednotného mechanizmu bankového dohľadu. Je to prvý krok k tomu, aby sa Bulharsko stalo členom bankovej únie,“ povedal Rosen Plevneliev.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies